Valtuusto hyväksyi Sorron kaavan

0
Asuntoja kaavoitetaan vaaleanvihertävälle alueelle. Tummanvihreä alue jätetään virkistysalueeksi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Sorron asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

Asemakaavan tavoitteena on rakentaa uusi pientaloalue Turku–Helsinki-moottoritien ja Rakentajantien väliselle metsäalueelle. Suunnittelualue sisältää kaksi uutta asuinpientalojen korttelialuetta ja 21 uutta omakotitonttia. Uusia asukkaita alueella tulee noin sata.

Alue on puoleksi kaupungin ja puoleksi yksityisessä omistuksessa. Aiemmin metsä oli varattu ennen kaikkea pienteollisuudelle.

Jaana Shelby (kd.) toi valtuustoon asukkaiden terveiset ja huolen metsäalueen pilkkomisesta.

– Tätä kaavaa ei voi enää muuttaa, mutta toivon, että jatkossa kuultaisiin myös sitä väkeä, joka alueella asuu ja ymmärrettäisiin heidän tarpeensa. Nämä ihmiset ovat tehneet asiallisessa vaiheessa muistutuksen kaavaan. Metsien merkitys on vain korona-aikana noussut, Shelby huomautti.