Vuoden opiskelija-palkinto maahanmuuttajanaiselle Kaarinaan

0
Hovirinnan opetuskodissa suomen kieltä opiskeleva Najleh Feisali palkittiin Vuoden opiskelijana. Kuvassa myös Najlehin kanssa Luetaan yhdessä verkoston toiminnanjohtaja Sanna Laukkanen.

Sateenkaarikoto ry:n Kaarinan Hovirinnan opetuskodissa suomen kieltä opiskeleva Najleh Feisali on saanut valtakunnallisen Vuoden opiskelija -palkinnon.

Feisali on kolmen lapsen äiti ja lähtöisin Iranista. Hän haaveilee jatko-opinnoista kauneundenhoitoalalla. Palkinnon perustelujen mukaan Najleh Feisali on ollut esimerkillinen opiskelija, ahkera ja tunnollinen. Hänen suomen kielen taitonsa ovat kehittyneet vauhdilla.

Palkinto myönnetään vuosittain yhdelle Luetaan yhdessä -verkostoon kuuluvalle opiskelijalle. Valtakunnallinen verkosto tukee maahan muuttaneiden naisten kielen oppimista ja kotoutumista. Toiminta on Suomen Akateemisten Naisten liiton hallinnoimaa ja Stean rahoittamaa.

Opetusryhmiä on eri puolella Suomea lähes 80. Mukana toiminnassa on noin 500 vapaaehtoistyöntekijää ja opiskelijoina noin 2 800 maahanmuuttajanaista.

Vuoden opiskelijapalkinnon saanutta Najleh Feisalia on Hovirinnan opetuskodissa opettanut Turun kristillisen opiston suomen kielen opettaja sekä useita Luetaan yhdessä -verkoston vapaaehtoistoimijoita. Taustaorganisaatioissa ollaan ylpeitä ja iloisia Najleh Feisalin saavutuksesta.

Suomen kielen opetus on osa Sateenkaari Koto ry:n Opetuskoti Mustikka Hovirinnan toimintaa. Lisäksi Opetuskoti Mustikka tarjoaa maahanmuuttajanaisille kotoutumista ja työllistymistä edistäviä palveluja, kuten kuntouttavaa työtoimintaa, työvalmennusta ja palveluohjausta. Opetuskodissa on myös monenlaista monikulttuurista matalan kynnyksen avointa toimintaa.