Hyvän mielen lähettiläs läähätti Mielenterveysviikolla – Kiesistä löytyy hyväksyvä vertaisporukka aikuisille

0
Hyvän mielen lähettiläs Seppo kävi Kiesissä ihmisiskänsä kanssa. Luettavaksi ja muistoksi saatiin Seppo-kirjoja.

Marraskuun lopussa vietettiin Mielenterveyden teemaviikkoa, ja Kohtaamispaikka Kiesissäkin Kaarinan keskustassa oli erikoisohjelmaa.

Kiesillä oli kunnia saada vieraakseen vuoden 2020 hyvän mielen lähettiläs Seppo-koira, joka kuulemma rakastaa juustoa ja laukkuja. Mielenterveyden keskusliitto on myöntänyt Hyvän mielen lähettilään tunnustuksen vuodesta 2004 asti kiitoksena hyvän mielen levittämisestä, aktiivisuudesta ja avoimuudesta puhua mielenterveyskysymyksistä sekä kannustuksena jatkaa henkisen hyvinvoinnin edistämistä.

Viikko jatkui Kiesin entistä avoimempien ovien päivällä, jossa vetonaulana oli Leksa-alpakka. Jaossa oli kahvin lisäksi ilmaisia Kiesi-ämpäreitä.

Kiesiläisillä on myös ollut tapana jakaa hyvää mieltä tekemällä joulukortteja tuntemattomille. Nonstop-joulukorttipajassa ahkeroitiin nyt yli 120 korttia. Lisäksi Kiesin sohvalta osallistuttiin Mielenterveyden keskusliiton virtuaalisille mielenterveysmessuille.

Kiesi on kohtaamispaikka Kaarinan keskustassa, johon voi tulla vapaasti tapaamaan muita ihmisiä ja viettämään aikaa. Tavoitteena on tukea mielenterveyttä ja lisätä päivittäistä hyvinvointia. Kiesistä löytää hyväksyvän vertaisporukan.

Kiesin toiminta on suunnattu aikuisille, ja mukaan voi tulla kuka tahansa kiinnostunut. Käytössä on tietokoneita, maksuton wifi ja päivän lehti. Osallistuminen on maksutonta ja vapaaehtoista. Kiesin kotisivuilta löytyvästä Chat-palvelusta voi kysyä lisää.

Jutun valokuvat ovat Kiesin ohjaajien ottamia.