Johanna Metsämäen kolumni: Uskalla ottaa ensimmäinen askel

0

”Kunnia kuuluu ihmiselle, joka on areenalla; jonka kasvot ovat pölyn ja hien ja veren tahrimat; joka ponnistelee urheasti; […] joka parhaimmassa tapauksessa kokee onnistumisen kohottavan riemun ja joka pahimmassa tapauksessa, epäonnistuessaan, ainakin epäonnistuu uskaltaessaan suuresti.” Näin sanoi Theodore Roosevelt puheessaan Man in the Arena vuonna 1910.

Yksi asia, joka etenkin yrittäjiä yhdistää, on se, että he kokevat omat ideansa ja intohimonsa niin suureksi, että he uskaltautuvat yrittämään siitä huolimatta, että eivät voi olla varmoja lopputuloksesta.

Usein epäonnistuminen ei lopulta olekaan niin vakavaa kuin siitä ajatellaan. ”Epäonnistuminen” on se hetki, jolloin on mahdollista oppia enemmän kuin yhdestäkään onnistumisesta. Toisinaan epäonnistuminen ei lopulta edes ole epäonnistumista vaan mahdollisuus löytää uusi suunta: se suunta, joka saattaa määrittää kaiken uudelleen. Pääasia on uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel. Se on uskallusta elää: että uskaltaa tehdä niitä asioita, joita on aina halunnut tehdä.

Nämä ajatukset tietysti pätevät myös muihin kuin yrittäjiin. Siksi halusinkin epävarmassa maailmantilanteessa muistuttaa, että ihan kaikki on mahdollista, ihan kenelle tahansa. Ole rohkea ja uskalla astua tuolle areenalle! Onnistua voi vain siten, että uskaltaa tavoitella unelmia ja kaikkea sitä, mikä on itselle merkityksellistä!

Johanna Metsämäki

Korjaamo J & J Kaarina Oy:n yrittäjä sekä Kaarinan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja 2021