Joukkoliikennetyöryhmä ottaa kantaa Kaarinan bussilinjoihin

0
Joukkoliikennetyöryhmä ottaa kantaa muun muassa Kaarinan bussiyhteyksistä tehtyihin valtuustoaloitteisiin. Arkistokuva: Jari Laurikko

Kaarinaan on perustettu joukkoliikennetyöryhmä, jonka tehtävänä on perehtyä joukkoliikenteeseen ja esittää syksyyn 2022 mennessä perusteltu näkemys Kaarinaa palvelevien Föli-linjojen tulevista kehityssuunnista.

Työryhmä päätettiin perustaa, koska kaupungissa on tehty useita ja osittain tavoitteiltaan ristiriitaisia aloitteita joukkoliikenteen kehittämiseksi.

Vireillä olevista valtuustoaloitteista löytyy seitsemän keskeneräistä joukkoliikennettä koskevaa valtuustoaloitetta. Niissä esitetään muun muassa työmatkalaisia palvelevan linjan perustamista Piikkiöstä Turun kauppatorille, joukkoliikenteen parantamista Turun kehätien varrella ja Kaarinan sisäisten K-linjojen muuttamista maksuttomiksi.

Joukkoliikennetyöryhmän puheenjohtajaksi valittiin Kari Nikkonen (sd.) ja varapuheenjohtajaksi Ulla Myntt-Rinne (kok.). Viranhaltijajäseninä työryhmässä toimivat tekninen johtaja Jyrki Haapasaari ja hankinta- ja logistiikkapäällikkö Jonas Nordberg .