Joulukalenterista valoa vuoden pimeimpään aikaan

0

Littoisten lumoava joulukalenteri järjestetään jo neljättä kertaa. Kalenterin ideana on, että alueen asukkaat, yritykset tai yhteisöt tekevät yhden kalenterin luukun, joka on katsottavissa aina joulukuun loppuun asti. Tämä ikkuna on ilahduttanut Littoisissa asuvia kuitenkin paljon ennen varsinaista joulukalenteria. Outi ja Timo Laaksonen keksivät jo 10 vuotta sitten ilahduttaa ohikulkijoita jouluteemaisella ikkunalla.

– Tästä kulkee ohi paljon lapsia päiväkotiin ja kouluun. Lasten iloksi tämä alkujaan tehtiin, mutta onpa siinä ollut pääsiäisenäkin kaikenlaista. Milloin on ollut dinosauruksia tai barbeja. Monesti lapset pysähtyvät katsomaan mitä kaikkea ikkunassa on, Outi Laaksonen kertoo ulkorakennuksen ikkunasta.

Laaksoset ovat joka joulu keksineet uuden teeman. Tänä vuonna ikkunasta löytyy omien lasten vanhoja pehmoleluja ja tonttuja, sekä tietysti kuusi jossa on jouluvalot.

– Yleensä kirjoitan vielä jonkun joulutoivotuksen ikkunaan.

Littoisten lumoavan joulukalenterin luukut aukeavat yksitellen joka aamu kello 6 ja ne julkaistaan myös Littoisten lumoavat pihat -Facebook sivuilla.