Kaarinan Lihakaupan entisiin tiloihin avataan liha- ja kalakauppa

0
Huskon kyltit ovat jo ilmaantuneet Kaarinan Lihakaupan entiseen myymälään.

Kaarinan Lihakaupan entisiin liiketiloihin Saaristotien ja Uudenmaantien risteykseen avataan uusi liha- ja kalamyymälä Huskon kauppasali.

Yrityksen hallituksessa ovat Huskon Savukalatukusta tutut yrittäjät Gregor Husko , Sebastjan Husko ja Ronni Husko . Uusi myymälä avataan ensi viikolla.

Kiinteistössä viitisen vuotta toiminut Kaarinan Lihakauppa lopetti toimintansa talousvaikeuksien takia tänä syksynä. Gregor Husko kertoi Kaarina-lehden haastattelussa lokakuussa kalakaupan olevan kiinnostunut vapautuvista tiloista, mutta etsivän kumppaniksi liha-alan yritystä.

– Sopivaa kumppania ei tällä aikataululla löytynyt, joten hoidamme lihapuolen ainakin aluksi itse. Tämä on uusi toimiala meille, ja katsotaan, miten se lähtee. Mitään vaihtoehtoja ei ole suljettu pois, Husko kommentoi.

Vaihtoehtona harkittiin hänen mukaansa myös pelkän kalamyymälän avaamista, mutta yrittäjät halusivat laajentaa tuotevalikoimaa ja palvella myös Kaarinan lihakaupan entistä asiakaskuntaa.

– Tässä on myös pieni haaste ja kehittymisen paikka meille, Husko toteaa.

Kauppasalissa myytävät tuoreet lihat tulevat Gregor Huskon mukaan lähituottajilta, kuten Lihatukku Partaselta, sekä kotimaisilta isoilta tuottajilta. Lihajalosteet toimittaa kankaanpääläinen perheyritys Huhtahyvät Oy.

Kumpi on Huskon kauppasalin päätuote: liha vai kala?

– Kyllä se jakaantuu aika fifty-fifty. Lihatiski on itse asiassa vähän suurempi, mutta kalatiskin jatkoksi tulevat myyntiin sushit, Gregor Husko arvioi.

Saaristotien Majakka toteutumassa


Huskon Savukalatukulle oli varattu aiemmin liiketilat uudesta Saaristotien Majakasta. Kiinteistön piti alkuperäisen suunnitelman mukaan valmistua jo tänä vuonna Saaristontien varteen. Gregor Husko on mukana kiinteistöhankkeessa sijoittajana.

Koronapandemia on hidastanut kiinteistöhanketta, mutta Huskon mukaan hanke on edelleen toteutumassa. Tällä hetkellä 40 prosenttia kiinteistön liiketiloista on vuokrattu ja rakentamaan päästään mahdollisesti ensi kesänä.

– Kalakauppa jää tietenkin nyt kiinteistöstä pois. Avaamme uuden myymälän sillä idealla, että tässä ollaan ja toivon mukaan pysytään, hän sanoo.