Kaarinassa järjestetään kaksipäiväiset rokotustalkoot  – Myös lääkärit mukana rokottamassa

0
Kaarinassa järjestetään ensi viikolla rokotustalkoot. Tavoitteena on rokottaa kahden päivän aikana 2 500 ihmistä. Arkistokuva.

Kaarinan kaupunki järjestää ensi viikolla 21.–22.12. kaksipäiväiset rokotustalkoot koronarokotusten edistämiseksi. Tavoitteena on rokottaa kahden päivän aikana 2 500 kaarinalaista.

Rokotustapahtuman takia terveyskeskuksen normaali toiminta rajoitetaan minimiin ja osa ei kiireellisistä ajoista on peruttu, jotta koko terveyspalveluiden henkilöstö hoitajista lääkäreihin voi keskittyä rokotteiden antamiseen. Päivystys ja muut akuutit palvelut toimivat kuitenkin normaaliin tapaan.

– Järjestämällä rokotustalkoot Kaarina vastaa valtiovallan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toiveisiin nopeuttaa rokotuksia. Kaarinalaisia kutsutaan osallistumaan talkoisiin ottamalla rokotus, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Rokotustapahtumassa annetaan 1.-3. rokoteannoksia kello 9–20 välisenä aikana. Poikkeuksena on Oskarintalo, jossa rokotetaan vain kello 9-15.30 välillä. Tapahtumaan voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla etukäteen ajan netistä.

Rokotuspaikkoina toimivat Oskarintalo, Kaarinan pääterveysasema sekä Littoisten ja Piikkiön terveysasemat. Alle 30-vuotiaiden miesten rokotukset on keskitetty ainoastaan Oskarintalolle, koska muissa rokotuspaikoissa käytetään rokotteena Modernaa, jota ei suositella alle 30-vuotiaille miehille. Samasta syystä riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksia annetaan vain pääterveysasemalla kello 8–19.30. Lasten rokotteena on Corminaty, josta käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Kolmansia rokotteita annetaan ensisijaisesti keski-ikäisille ja ikääntyneille. Kolmannen rokotteen voi saada, jos toisesta rokotteesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, jotka voivat ottaa kolmannen rokotteen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut kaksi kuukautta.