Koronakoordinaatioryhmä suosittelee yleisötilaisuuksien perumista

0
Korona leviää Varsinais-Suomessa ennätysvauhtia. Arkistokuva.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti eilen sunnuntaina heikentyneen tilanteen vuoksi ylimääräisen kokouksen. Työryhmä suosittaa aluehallintovirastoa kieltämään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.12.2021 saakka.

Täyskiellon myötä tilaisuuksia ei voi järjestää koronapassin avullakaan. Työryhmä suosittaa myös sulkemaan tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat. Esimerkiksi kuntosalit ja muut urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat sekä esimerkiksi yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät voivat koronakoordinaatioryhmän mukaan olla edelleen auki.

Työryhmä suosittelee aluehallintovirastoa myös sulkemaan kauppakeskusten yleiset oleskelutilat sekä kiristämään ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevia rajoituksia Varsinais-Suomessa. Kaarinan kaupunki tiedottaa suositusten vaikutuksesta omiin palveluihinsa mahdollisimman pian.

Koronatapauksia todetaan nyt Varsinais-Suomessa eniten koko pandemian aikana. Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden edeltäneen 14 vuorokauden aikana on 319,5 (19.12.2021).

Maanantaina 20. joulukuuta Tyksissä oli hoidossa kaikkiaan 23 koronapotilasta. Näistä vuodeosastoilla 16 ja teho-osastolla seitsemän potilasta.

Varmistettujen omikrontapausten ja -epäilyjen määrät ovat kasvaneet alueella hyvin nopeasti. Omikronvariantteja on varmistettu Varsinais-Suomessa 14. Epäiltyjä omikrontapauksia on tämän lisäksi 58 tapausta eri puolilla maakuntaa. Omikronpotilaita ei ole Tyksissä toistaiseksi ollut hoidettavana.

–  Olen huolissani siksi, että omikron leviää erittäin herkästi ja nopeasti. Sairaanhoidon kuormitus on jo tällä hetkellä korkea, kun Varsinais-Suomessa sairaalassa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidossa kaikkiaan lähes 40 potilasta. Arvioimme tartuntojen määrän ja sitä kautta myös sairaalahoidon edelleen kasvavan merkittävästi, arvioi Mikko Pietilä tiedotteessa.