Lautakunnalta ei herunut lisäaikaa Piikkiön kerrostalontontin rakentamiselle

0
Arkistokuva Pappilanpellon alueelta vuodelta 2018.

Peab Oy on hakenut jatkoaikaa Piikkiön Pappilassa sijaitsevan AK-tontin rakentamisvelvoitteeseen. Kaarinan kaupunkikehityslautakunta päätti yksimielisesti, ettei jatkoaikaa myönnetä.

Peab Oy on ostanut tontin keväällä 2013. Kauppakirjaan on merkitty, että asuinkerrostalon rakentaminen pitää aloittaa viimeistään vuoden 2016 aikana ja saattaa valmiiksi vuoden 2018 loppuun mennessä. Sopimussakoksi on määritelty 21 000 euroa per vuosi.

Peab Oy haki edellisen kerran rakentamisvelvollisuuden jatkoaikaa vuonna 2018, mutta hakemus jäi jostakin syystä käsittelemättä. Asiasta on keskusteltu yhtiön kanssa vuonna 2020 ja pyydetty tekemään uusi hakemus. Sopimussakkoa ei tällöin laskutettu.

Tänä vuonna tontin kohtalo nousi jälleen esiin, kun Kaarinan kaupunki kävi läpi rakentamattomia kohteita. Kaupunki laskutti 21 000 euron sakkomaksun, koska rakentaminen ei ole edelleenkään alkanut eikä jatkohakemusta tullut.

Yhtiö reagoi sopimussakkoon toimittamalla marraskuussa uuden hakemuksen. Hakemuksessa pyydetään lykkäystä rakentamisen aloittamiseen vuoteen 2024 saakka. Hakija vetoaa Piikkiön asuntojen yleiseen kysyntään ja markkinatilanteeseen.

Kaupunkikehityslautakunta katsoi, että tontin omistajalla on ollut kahdeksan vuotta aikaa aloittaa rakentaminen. Lisäksi yhtiöllä on ollut mahdollisuus myydä tontti rakentamattomana eteenpäin ilman sopimussakkoa. Jatkoajan myöntäminen ei näin ollen ole perusteltua.

Peab on aiemmin rakentanut Piikkiön Pappilan kylään As Oy Piikkiön Pappilanpellon (v. 2007), As Oy Piikkiön Pappilanniityn (v. 2011), As Oy Piikkiön Pappilankedon (v. 2012) ja As Oy Piikkiön Pappilanahon (v. 2018). Lisäksi he ovat rakentaneet VASOlle vuonna 2016 As Oy Piikkiön Pappilan Leinikin.