Loppuvuoden yleisötilaisuudet peruttu – ilotulitus järjestetään

0
Kaarinan kaupungin ilotulitus peruttiin. Arkistokuva.

Kaarinan kaupunki peruu kaikki yleisötilaisuudet loppuvuoden ajalta. Tilaisuuksien peruminen johtuu Lounais-Suomen Aluehallintoviraston päätöksestä, joka kieltää sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset vuoden loppuun saakka.

Uudenvuodenaatoksi suunniteltu Kaarinan kaupungin ilotulitusnäytös voidaan Sinikka Huttusen mukaan näillä näkymin järjestää.

– Siellä ei ole ohjelmaa eikä se ole yleisötilaisuus, hän täsmentää.

Ilotulitusta voi seurata 31.12. kello 20 alkaen Kaarinan keskustan alueella.

Uudet koko Varsinais-Suomea koskevat koronapäätökset eivät toistaiseksi vaikuta Kaarinan kaupungin sisäliikuntatilojen käyttöön. Esimerkiksi Kaarinan uimahalli ja kuntosalit ovat auki ja niissä edellytetään koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä edellisten päätösten mukaisesti.

Sen sijaan harrastustoimintaa, jossa esimerkiksi tanssitaan, lauletaan tai joka on teatterin tapaan ryhmäharrastustoimintaa, ei kaupungin tiloissa voida järjestää.

Jumalanpalveluksia striimataan


Myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ilmoitti maanantaina peruvansa kaikki loppuvuoden konsertit ja kauneimmat joululaulut -tilaisuudet.

Jouluaaton hartaudet ja joulukirkot järjestetään tällä tietoa suunnitellusti, mutta osallistujamääriä rajataan ja yhteislaulua vähennetään. Koronapassi ei ole käytössä.

Kirkkoihin ja muihin seurakuntien tiloihin otetaan enimmillään kolmannes tilan sallimasta enimmäismäärästä. Seurakunnat ovat valmistautuneet striimaamaan jumalanpalveluksia verkkoon. Esimerkiksi Piikkiön seurakunnan jouluaaton jumalanpalvelus on katsottavissa seurakunnan nettisivuilta.