Mielipitei: Älylaitteet houkuttelevat liikaa opiskelun aikana

0

Monella on vaikea keskittyä opiskeluun, sillä välillä aiheet voivat olla tylsiä mutta silti pitäisi jaksaa kuunnella ja keskittyä. Kun iPad on pöydällä ja opetusta pitäisi kuunnella, yllättävänkin moni häiriintyy tabletista.

Jos iPad ei häiritse, monelle viimeinen niitti on puhelin. Internetissä surffaaminen voi olla paljon mukavampaa kuin opiskeleminen, mutta opetus pitäisi kestää.

Jos koulusta on selvitty takaisin kotiin ilman älylaitteiden houkutusta, niin kotona läksyjä tehdessä houkutus on entistä suurempi. Nyt laitteita saa käyttää! Normaalisti nopeatekoiset kotitehtävät venyvät kolme kertaa pidemmiksi. Aikaa kuluu paljon ja vähän asiaa jää mieleen. Jos kokeisiin lukiessa tämä jää tavaksi, kaikki harjoittelu muuttuu hankalaksi.

Häiriötekijöiden sulkeminen pois voi olla joillekin vaikeaa, mutta se on mahdollista. Helpoin tapa on laittaa kaikki laitteet äänettömälle niin, että ne eivät voi häiritä. Suurin asia, mikä auttaa elektronisiin häiriötekijöihin, on asenne kouluun ja ylipäänsä opiskeluun.

Opiskelu voi olla välillä kivaakin. Jos on jokin aihe, missä on hyvä, opiskelu on yleensä mukavaa. Jos haluaa, että opiskelusta tulee hauskaa, töitä pitää tehdä. Hyvät numerot voivat parantaa asennetta opiskeluun huomattavasti. Kun asenne ja motivaatio ovat hyvät, ei tule mieleenkään karata internetin ihmeelliseen maailmaan. Puhelin ei häiritse oikeastaan enää ollenkaan, vaikka se olisi käden ulottuvilla.

Pidä puhelinta repussa äläkä taskussa tuntien aikana. Kun tabletit käsketään laittaa pois, laita se reppuun asti äläkä jätä sitä pöydälle. Kotona opiskellessa laita puhelin johonkin kauas, mihin et yllä, ja mieti kahteen kertaan ennen kuin otat sen.

Nykyään elektroniikka on suuri ongelma opiskelussa. Monen koulunkäynti on niiden vuoksi mahdottoman haastavaa. Älylaitteiden koukuttavuus on nykyään suurta, mutta uskon, että oikeilla keinoilla ongelmista selvitään.

Theodor Painto

Piikkiön yhtenäiskoulu 8B