Oikaisuvaatimus Nuppulasta hylättiin

0
MLL Piikkiö on pitänyt Nuppulan tiloissa muun muassa perhekahvilaa. Kaarina-lehti haastatteli MLL Piikkiön puheenjohtajaa Tuulia Merivuori-Marisaa syyskuuussa. Arkistokuva.

Perhekeskus Nuppulan tilojen käytöstä on tehty oikaisuvaatimus.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti syyskuussa, ettei Mannerheimin lastensuojeluliiton Piikkiön yhdistyksellä ole enää oikeutta käyttää tiloja maksutta. MLL Piikkiö on järjestänyt tiloissa muun muassa perhekahvilaa.

Taustalla on ajatus yhdistysten yhdenvertaisesta kohtelusta. Kaupunki katsoo, ettei se voi osoittaa yhdelle yhdistykselle tilaa omaan, yhdistyskohtaiseen käyttöön, vaan toiminnalle sopiva tila pitäisi löytyä yhteisesti käytössä olevista tiloista.

Oikaisuvaatimuksessa vedotaan, että yhdistyksellä olisi oikeus käyttää Nuppulan tilaa, kunnes uusi tila löytyy.

Kaarinan kaupunki on yhteistyössä yhdistyksen kanssa kartoittanut korvaavaa tilaa. MLL Piikkiölle on tarjottu Pontelan taloa ja Piikkiön nuorisotilaa. Lisäksi on käyty keskustelua Nuppulan tilojen yhteiskäytöstä samassa rakennuksessa toimivan Tienniityn päiväkodin kanssa, mutta varhaiskasvatuksella ei ollut tilalle käyttöä eikä halukkuutta tilan vuokraamiseen.

MLL Piikkiön puheenjohtaja Tuulia Merivuori-Marisa kertoi aiemmin Kaarina-lehden (22.9.) haastattelussa, että tilojen pitäisi olla turvalliset vauva- ja taaperoikäisille lapsille. Tästä syystä yhteiskäytössä olevat Pontela ja nuokkari ovat molemmat huonoja vaihtoehtoja. Esimerkiksi Pontelassa muut käyttäjät liikkuvat kengät jalassa, jolloin pienten lasten ei ole turvallista ryömiä tai kontata lattioilla.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kuitenkin hylätä oikaisuvaatimuksen. Lautakunta katsoi, että kaupunki on tarjonnut yhdistykselle soveltuvia tiloja, joissa toiminta pystyttäisiin käynnistämään heti.