Kaarinaan 24 uutta tartuntaa eiliseltä – rajoituksia suositellaan jatkettavaksi ainakin parilla viikolla

0
Korona leviää Varsinais-Suomessa ennätysvauhtia. Arkistokuva.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suositteli iltapäivällä, että Lounais-Suomen aluehallintovirasto (Avi) jatkaa yleisötilaisuuksien järjestämisen ja asiakastilojen käytön rajoittamista kahdella viikolla, eli 14.1.2022 asti. Aluehallintovirasto tekee rajoituksista päätöksiä joko tänään tai huomenna keskiviikkona.

Maahan kirjattiin tiistaina 2 714 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä THL:n tilastoimia  tartuntoja on ollut koko maassa viime vuoden keväästä alkaen 236 755.

Ilmaantuvuus koko maassa (tapausta / 14 vrk / 100 000 asukasta) on tällä hetkellä 440 ja Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on 317.

Turkuun kirjattiin 69 uutta tartuntaa. Kaarinassa tapauksia on 24, mikä on seudulla toiseksi eniten. Kaikkiaan maakuntaan kirjautui 200 uutta tartuntaa.

Omikron on nyt valtavirus myös Varsinais-Suomessa. Täällä on todettu noin 500 omikrontapausta. Viikonlopun näytteistä jo 60 prosenttia oli omikrontapauksia tai vahvoja epäilyjä omikronista. Omikron on levinnyt nopeammin kuin mitä odotettiin.

Hyvä uutinen on se, että omikron näyttäisi aiheuttavan lievempiä oireita kuin deltavariantti. Omikronin aiheuttamia vaikeita tautimuotoja ei ole alueella vielä todettu. Yhtäkään potilasta ei ole tullut sairaalahoitoon Varsinais-Suomessa omikronin takia.

Tyksissä on nyt 20 koronapotilasta, joista kuusi on tehohoidossa.

Taudin ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa pandemian ajan korkeimmalla tasolla ja myös  testien positiivisuusmäärä on ennätystasolla, 11,8 prosenttia.

–  On paljon ihmisiä, joita ei nyt edes ohjeisteta testiin, vaan pysymään kotona oireiden ollessa lieviä ja mahdollisesti tekemään kotitestin. Tämä siis tarkoittaa, että tautia on enemmän kuin mitä lukumme osoittavat. Suosittelemme kuitenkin, että kotitestissä positiivisen tuloksen saaneet hakeutuisivat terveydenhuollon tekemään varmistustestiin, koska resurssimme sen vielä sallivat, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo Turun Sanomissa.