Pääkirjoitus: Vaalikampanjaan jouluaattona

0

Ketä tammikuussa aluevaaleissa pitäisi äänestää, kun useimmat ehdokkaat ja puolueet hymisevät hyvinvointialueesta samaa virttä? Omiin silmiini osuneista kirjoitteluista voisi vaihtaa puolueiden nimet keskenään, enkä huomaisi eroa. Tärkeää on toki äänestää oman kunnan edustajaa, mutta ketä ja mitä puoluetta?

Viime Kaarina-lehden artikkeli sote-illasta herätti lehden Facebook-sivulla vilkkaan keskustelun, jossa oli mukana kaarinalaisia kuntapäättäjiä, aluevaaliehdokkaita ja tavallisia kuntalaisia. Heidän huomionsa olivat kiinnostavia ja perusteltuja, ja ilahduttavaa oli, että viimeinkin aitoa debattia syntyi.

Tosin keskeinen jakolinja kulki siinä, onko sote-muutos hyvä vai huono asia. Kuten eräs keskustelija ilmaisi, jos tammikuussa valittavat poliittiset päättäjät lähtevät uudessa aluevaltuustossa ”sabotoimaan toimintaa, koska halutaan päästä kertomaan miten ’minä olin oikeassa kun vastustin’”, kaarinalaisten sote-palveluille voi käydä hullusti.

Aluevaalien viimeinen ehdokashakemusten jättöpäivä oli eilen. Ehdokasnumerot ilmaantuvat aatonaattona, ja silloin alkaa myös vaalikampanjointi. Taitaa olla vuoden kehnoin aika vaalityöhön. Harvassa ovat ne, joita kiinnostaa sote-uudistus jouluaattona.

Kaarina-lehdessä on jo ollut useita artikkeleita tulevista vaaleista ja ehdokkaista, ja juttuja on luvassa joulunpyhien jälkeen lisää. Vinkit ja toiveet siitä, mistä ja kenestä haluaisitte lukea, ovat erittäin tervetulleita.

Tuttuun tapaan joissakin Kaarina-lehdissä ääneen pääsevät toiset puolueet, joissakin toiset. Ehdokkaat ja puolueet poimitaan lehteen kiinnostavuuden ja uutuusarvon perusteella, ja tämä koskee myös mielipidesivua. Kokeneet ehdokkaat onneksi osaavatkin jo ottaa huomioon sen, että lehden maksuttomille palstoille pääsemiseksi tarvitaan sekä tuuria että omaleimaista ja muista erottuvaa sanomaa.

Maria Kesti