Pahimus: Kaarinan keritsemispäivä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Mitä, Kaarina-päivää vietettiin viime viikolla pelkillä kakkukahveilla ja mitaleita jakamalla! Vanhaa historiallista juhlaa olisi pitänyt viettää perinteikkäämmin.

Ensinnäkin juhlassa olisi pitänyt olla mukana lammas määkymässä. Toiseksi kyseiseltä lampaalta olisi pitänyt keritä villat pois. Kaarinan päivä on vuoden tärkein lampaiden keritsemispäivä, kertoo Facebookissa Kirkkohistorian kahinaa -blogi, jota pitää Ossi Tammisto. Kaarinan pyhimys Katariina Aleksandrialainen on lampaiden suojeluspyhimys, koska teilipyörä toi ihmisten mieleen villan kehräämisen.

Kolmanneksi Kaarina-juhlassa olisi pitänyt syödä kakun sijaan lampaanpää. Neljänneksi pöydän ylimyksen (Kaarinan kaupunginjohtajan) olisi pitänyt nousta ennen ateriaa ylös ja lausua: ”Saltta Kaarana! O sinä sulonen jääräpää lihas antamasta ja makkaras kantamasta! Nyt ottakaamme!” Aterian lopuksi Harri Virta olisi myös lausunut: ”Tihentisti, rokkaristi, tiputusta, taputusta, kauhavartta, amen.” (Vaikka onkin hiukan riskialtista toivoa korona-aikana ihmisille tiputukseen pääsyä.)

Viidenneksi tarjolla olisi pitänyt olla maitoa ja verilettuja. Kun nimittäin Katariina mestattiin, yhden legendan mukaan katkaistusta kaulasta vuoti veren sijaan maitoa. (Kuulostaa muuten siltä, että teilipyöränsä pirstonut Katariina olikin supervoimilla siunattu mutantti. Missä ovat elokuvat hänestä?)