Pahimus: Kahdeksas ihme

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Viime viikolla kuulimme, että Olkiluoto 3 otetaan vihdoin käyttöön. Ranskalaisen laitostoimittajan mukaan ydinvoimalan suunnittelussa on otettu mallia Pariisissa sijaitsevasta Notre Damesta, jonka rakentaminen kesti lähes 200 vuotta.

Olkiluoto 3 onkin Wikipedian mukaan maailman viidenneksi kallein rakennus heti Mekan suuren moskeijan ja Olkiluodon sisarvoimalan Ranskan Flamanville 3:sen jälkeen. Eurajoen voimalaitosta aiotaan ehdottaa valmistumisen jälkeen myös maailman seitsemän ihmeen joukkoon.

Tällä tietoa Olkiluodon ydinreaktori pitäisi käynnistää tammikuussa. Jos reaktori ei lähde käyntiin, voimalaitos on helposti muunneltavissa matkailukohteeksi, rauhoittelee projektipäällikkö.

Eurajoen kunnanvirastosta vahvistetaan, että Eurajoella on pärjätty ilman sähköä tähänkin asti. Sen sijaan uusille matkailuvetonauloille olisi tarvetta, sillä Eurajoen nykyisten nähtävyyksien, maatalousmuseon ja Irjanteen kirkon, kävijämäärät eivät ole markkinointiyrityksistä huolimatta palautuneet koronapandemiaa edeltävälle tasolle.