Pidetään huolta toisistamme!

0

Vuosi lähenee loppuaan ja vuoden lopussa on hyvä pysähtyä pohtimaan mennyttä vuotta. Vuoden päätös on myös uudenvuodenlupausten ja unelmakarttojen aikaa – mitä minä haluan ensi vuodelta?

Sama pätee myös nuorkauppakamaritoimintaan, jossa järjestöä johdetaan vuosi per virka -periaatteella. Vuoden päättyessä edellinen hallitus kirjaa ylös, mitä tänä vuonna tulikaan tehtyä ja uusi hallitus puolestaan laatii toimintasuunnitelmia tulevalle vuodelle.

Järjestötoiminnassa pohdinnan keskiössä on yksilön sijaan yhteisö. Mitä me haluamme ensi vuonna tehdä? Miten me haluamme ensi vuonna vaikuttaa?

Airiston Nuorkauppakamarin loppuvuoden tärkeimmät projektit ovat Joulupuu ja Operaatio Amaryllis. Joulupuu on projekteista tutumpi, valtakunnallinen projekti, jossa kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja

Operaatio Amaryllis on Airiston Nuorkauppakamarin oma projekti, joka toteutettiin nyt toista kertaa. Projekti toteutettiin yhdessä paikallisten kukkakauppojen kanssa. Asiakkaat voivat ostaa ostostensa yhteydessä joulukukan myös Kaarinassa kotihoidon piirissä olevalle ikäihmiselle. Kukkia lähti jakoon noin 200 (*keräys oli vielä käynnissä tätä kirjoitusta tehtäessä). Kaarinan kaupungin kotihoidon työntekijät vievät kukat ensisijaisesti koteihin, joissa ei muita vieraile tai omaisia ei enää ole.

Monet aikamme haasteista eriarvoistumisesta yksinäisyyteen kaipaavat toimenpiteitä eri tasoilla.

Yksilöt, järjestöt, kaupalliset toimijat ja julkisen sektorin toimijat yhdessä saavat aikaan moninkertaisesti sen, mitä yksikään toimija yksin tai edes kaksin, ikinä saisi aikaan. Pidetään yhdessä huoli toisistamme.

Airiston Nuorkauppakamari toivottaa rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta kaikille kaarinalaisille!

Veera Sahlberg

Airiston

Nuorkaup­pakamarin

puheenjohtaja 2022