Pirjeläntien ja Uimarinpolun pysäköintikielto närästää asukkaita

0

Asunto-osakeyhtiö Tallvikin asukkaat toivovat asukaspysäköintikiellon kumoamista Littoisissa Pirjeläntien ja Uimarinpolun katualueilla. Kaupunki laski viime kesänä alueella nopeusrajoituksia asukkaiden toiveesta ja kielsi samalla aluepysäköinnin.

Tekninen lautakunta käsitteli pysäköintikiellosta luopumista marraskuussa kahteen otteeseen. Pohjaesityksenä oli, että aluepysäköintikiellosta pidetään kiinni, mutta lautakunta päätti palauttaa asian uuteen valmisteluun Ulla Myntt-Rinteen (kok.) ehdotuksesta.

Lautakunta halusi selvitettävän, olisiko pysäköinti mahdollista sallia Uimarinpolun toisella puolella ja mitä mieltä Uimarinpolun muut kiinteistönomistajat olisivat pysäköinnin sallimisesta.

Jatkovalmistelussa kävi selväksi, että Uimarinpolku on liian kapea pysäköintiin. Uimarinpolun kaavanmukainen katualue on vain 6,5 metriä leveä ja siinä on mukana kuivatukseen tarvittavat painanteet. Itse katu on noin 3,5–4 metriä leveä. Käytännössä esimerkiksi roska-auto ei mahtuisi kulkemaan katua, jos kadun varteen olisi pysäköity auto. Pysäköidyn auton ohittaminen onnistuu henkilöautolla pientareen puolelle menemällä, mutta talviaikaan lumivallit estävät ohituksen.