Ruotsinkieliselle päiväkodille ei vieläkään johtajaa Kaarinassa

0

S:t Karins svenska förskola ja S:t Karins svenska daghem ovat olleet vailla kokoaikaista päiväkodinjohtajaa vuoden 2019 lopusta, ja sama tilanne jatkuu yhä. Kaarinan ruotsinkielisen päiväkodin virka oli auki loka-marraskuussa, mutta yhtäkään hakemusta ei tullut.

Tehtävää yritettiin täyttää myös viime keväänä, yhtä laihoin tuloksin.

Ruotsinkielinen kunnallinen päivähoito on pitkään ollut Kaarinassa väliaikaistilassa. Sisäilmaongelmista kärsinyttä Kuovinkadun kiinteistöä ei ole tarkoitus remontoida takaisin päiväkotikäyttöön. Lapset ovat olleet evakossa muun muassa Hovirinnassa.

Kaarinan varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen kertoo, että ruotsinkielinen päivähoito keskittyy jatkossakin Hovirintaan. Esikoulu toimii Hovirinnan koulussa ja päivähoito sen vieressä, Hovikummussa.

Sivistyslautakunta päättää tänään tiistaina, miten virkaa hoidetaan. Pohjaehdotuksessa virkaa hoidettaisiin sisäisin järjestelyin ensi vuoden loppuun saakka. Virka on tarkoitus laittaa uudelleen hakuun ensi syksynä, niin että uusi päiväkodinjohtaja aloittaisi tammikuussa 2023.