Tonttu tarkkailee: Asiakkaat sanoivat K-Supermarket Katariinassa kiitos mutta eivät ”Hyvää joulun odotusta”

0
Minä työtehtävässä.

 

Hyvä joulupukki

Tässä on pyytämäsi raportti Kaarinasta. Tarkkailin kaarinalaisia 29.11.2021 kello 16 aikaan K-Supermarket Katariinan kassoilla.

Seurantajakson aikana sinitakkinen lapsi sanoi äidilleen haluavansa Twix-patukan mutta ei närkästynyt, vaikka ei saanut. Myöskään kukaan muu lapsi ei heittäytynyt lattialle huutamaan tai kiusannut muita. Kaksi pikkutyttöä unohti ottaa vastaan vaihtorahat ja ilahtui, kun myyjä juoksi heidän peräänsä antamaan niitä.

Myyjä unohti painaa ovinapin auki vessaan yrittäneelle miehelle, mutta mies otti unohduksen hyväntuulisesti. Itsepalvelukassalla erään asiakkaan kohdalle sattui satunnaistarkastus, ja hänkin suhtautui asiaan huumorilla. Moni asiakas jäi iloisesti juttelemaan kuulumisia myyjän kanssa mutta vain, jos takana jonossa ei ollut ketään muuta.

Aikuiset eivät rynnineet tai tyrkkineet toisiaan vaan odottivat kauniisti ja hoitivat ostoksensa nopeasti tukkimatta jonoa. En myöskään havainnut, että kukaan olisi yrittänyt pihistää mitään.

Kaikki sanoivat kiitos kassahenkilöille, mutta valitettavasti en kuullut kenenkään sanovan ”Hyvää joulun odotusta” tai ”Mukavaa illan jatkoa”. Maskien vuoksi oli vaikea havaita, hymyilivätkö ihmiset toisilleen vai olivatko he yrmeitä.

Pieni jännityksen hetki sattui. Kaupan vartija harppoi ohitseni mutta katsoi minua ystävällisesti eikä pitänyt minua kilpailijanaan.

Tarkkailujakson perusteella arvioin, että kaarinalaisille voi antaa heidän lempilahjojaan. Voit säästää liian pienet kalsarit, pahanmakuiset suklaat ja lahjakortit, jotka vanhenevat kahdessa viikossa, jollekulle muulle.

Eräs asia kuitenkin vaivaa minua. Kaarina-lehden maskotti Pahimus ei ole osoittanut aikomustakaan kiltteyteen. Työskentelemme nyt samassa toimituksessa, joten tämä on kiusallista. Pyydän Sinulta ohjeita, miten minun tulisi toimia.

Hyvää joulun odotusta Korvatunturille. Käyn tänään vielä tervehtimässä linnantonttua Kuusistossa. Hänellä on linnan raunioitumisen vuoksi varsin huonot olot, joten toivoisin, että muistat erityisesti häntä jouluna.

Lähetän seuraavan raportin viikon kuluttua.

Terveisin

Kaarina-lehden Tonttu

3.12.2021 Kaarinassa