Tonttu tarkkailee: Kaarinan pääkirjaston Hytissä käytiin mielipiteenvaihtoa kiljumalla

0
Minä

Hyvä joulupukki

Tässä on pyytämäsi kolmas ja viimeinen raportti Kaarinasta. Tarkkailin kaarinalaisia 15.12.2021 iltapäiväkolmen aikaan Kaarinan pääkirjastossa nuortentila Hytissä. Paikalla oli lyhyehköjä kaarinalaisia, ehkä 9-vuotiaita.

He kävivät mielipiteenvaihtoa kiljumalla siitä, mitä pelataan. ”Pelataan vaikeaa!” ”Ei, helppoa!” ”Vaikeaa!” ”Helppoa!”

”Äänestetään”, onneksi yksi heistä ehdotti, ja äänentaso palasi heti siedettäväksi.

Sitten alkoi tulla hyvin huolestuttavia kommentteja.

”Älä tapa mua!” parkaisi yksi. ”Te yritätte tappaa mut!” huusi toinen. ”Meidän pitää tappaa noi!” ”Nyt mä kuolin!”

Minulla oli jo vaikeuksia pitää kiinni tonttujen ehdottomasta säännöstä, että emme puutu tapahtumien kulkuun vaan ainoastaan tarkkailemme. Havaintojeni perusteella kukaan ei lopulta kuitenkaan vahingoittunut. Kyse oli jonkinlaisesta pelistä.

Meteli koetteli joka tapauksessa vanhoja korvia.

”Te huudatte liikaa”, kommentoi kyllästyneenä yksi pelaajista, ja olin täysin samaa mieltä hänen kanssaan.

”Kuka tappo mut?” huuteli yksi. ”Anteeksi, anteeks!” kiljaisi toinen. ”Kuka vei multa rakennuspalikat?” ”Vahingos, mä!”

Henkilöt vaikuttivat metelistään huolimatta reiluilta. Erimielisyyksistä huolimatta he myös löysivät aina neuvotellen ratkaisut.

Aikuinen ilmaantui paikalle ja kävi ilmi, että osan henkilöistä täytyi lähteä kotiin. Peli keskeytyi. Tämä herätti äänekästä vastustusta mutta aikuista lopulta toteltiin kiltisti.

Arvioin, että näillä kaarinalaisilla on hyvä sydän, vaikka käytöstavoissa olikin hiomista. Ehdotan, että annat oikein ihania lahjoja kirjaston henkilökunnalle. Esimerkiksi tehokkaat korvatulpat voisivat olla mieleen.

Jännityksen hetkiä tuotti se, että lyhyet kaarinalaiset ovat tarkkasilmäisempiä kuin pitkät ja minulla oli paljon vaikeuksia pysyä huomaamattomana. Eräs jopa kävi muiden huomaamatta sanomassa minulle, että olen kuuluisa.

On siis hyvä, että pakkaan nyt tavarani täältä Kaarinasta ja palaan takaisin Korvatunturille.

Hämmentävää on, että minulle saattaa tulla ikävä erästä riiviötä, Pahimusta. Olen nyt ymmärtänyt, että kaiken, mitä hän sanoo, hän tarkoittaa päinvastoin. Hän näkee maailman lystikkäällä tavalla ja saa muutkin näkemään. Voisin jopa sanoa, että hän on joskus saanut minut nauramaan.

Tapaamisiin pian

Kaarina-lehden Tonttu

20.12.2021 Kaarinassa