Tonttu tarkkailee: Kukaan ei kiskonut parrasta MLL:n perhekahvilassa Oskariinassa

0
Minä tarkkailemassa piparkakkujen leipomista Oskariinassa.

Hyvä joulupukki

Tässä on pyytämäsi toinen raportti Kaarinasta. Tarkkailin kaarinalaisia 10.12.2021 aamukymmenen aikaan MLL:n perhekahvila Oskariinassa.

Osa tarkkailtavista maisteli leluja ja heidän puheensa oli poikkeuksellisen epäselvää, mutta ikärakenteeseen vakioituna he käyttäytyivät esimerkillisen kiltisti. Kukaan ei nipistellyt tai potkinut muita, varastellut leluja tai kirkunut. Lapset tutkivat rauhallisesti tavaroita tai pelkästään katselivat ihmeissään muita. Ainoastaan muutama pieni itku kuului.

Aikuisetkin tuntuivat olevan kohteliaita ja ymmärtäväisiä toisiaan ja lapsia kohtaan.

Punapukuinen pieni lapsi kävi tutkimassa roskakoria mutta ei närkästynyt, vaikka roskakori käytiin ottamassa häneltä pois.

Jussi-paitainen poika kävi katselemassa minua kummissaan läheltä, mutta suurin osa ei kiinnittänyt huomiota minuun eikä käynyt esimerkiksi kiskomassa minua parrasta. Totta puhuen, en olisi kauheasti pahastunut, vaikka olisi kiskonutkin.

Piparkakkuja käytiin leipomassa kiltisti kukin omalla vuorolla. Yksi pieni poika aikoi koristella piparkakut ennen uuniin laittoa mutta ei hermostunut, vaikka ei saanut.

Osa aikuisista tervehti paikalle saapuvia, osa keskittyi vain omiin asioihinsa. Tästä sormenheristys heille. Olisi kohteliasta aina tervehtiä, kun joku tulee mukaan.

Leipoessa aikuiset saivat usein tehdä isoimman työn, kun osa lapsista huiteli kesken kaiken pois. Tässä lapset voisivat tehdä parannuksen.

Toisen tarkkailujakson perusteella olen yhä vakuuttuneempi siitä, että kyllä kaarinalaisille voi antaa heidän lempilahjojaan. Näiden pienimpien kanssa kannattaa joka tapauksessa varmistaa, että lahjat eivät maistu pahalle.

Seuraavasta mietin, kerronko tästä sinulle, mutta omatuntoni ei anna minulle rauhaa, ellen raportoi tästäkin. Riitelin Pahimuksen kanssa. Hän on piilottanut riisipuurolusikkani, pitänyt meteliä ja vaihtanut porojen kasvokuvien tilalle kuvia porojen pepuista. Ehdotan, että annat hänelle joululahjaksi hapansilakkaa.

Lähetän seuraavan raportin viikon kuluttua.

Terveisin

Kaarina-lehden Tonttu

12.12.2021 Kaarinassa