Valtuustoaloitteessa vaaditaan avaamaan Pontela

0
Pontela sijaitsee Piikkiössä.

Pontelan kuntosalin sulkeminen nousi esille maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa. Kaarina laajensi joulukuussa koronapassin käyttöä palveluissaan ja päätti sulkea Pontelan kuntosalin väliaikaisesti. Perusteena sulkemiselle oli, ettei kaupungin työntekijöillä ole mahdollisuutta päivystää Pontelan kuntosalin ovella tarkistamassa koronapasseja kävijöiltä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen, jossa vedotaan kaupunkia avaamaan Pontelan kuntosali. Vasemmistovaltuutettujen mielestä Kaarinan päätös eriarvoistaa kuntalaisia, koska Piikkiössä ei ole muita kuntosaleja. Sen sijaan Kaarinan keskustan alueella palvelee useita kuntosaleja.

Valtuustoaloitteessa kritisoidaan myös kaupungin perusteluja.

– Pontelan kuntosalille on henkilökohtaiset sähköiset avaimet, jolloin kaupunki pystyisi estämään kuntosalin käytön vain osalta käyttäjiä. Esimerkiksi koronapassi voitaisiin tarkistaa Piikkiön yhteispalvelupisteessä, ja henkilöt, jotka olisivat näyttäneet koronapassinsa kaupungin työntekijälle, voisivat jatkaa harjoittelua kuntosalilla.

Kaarinan päätös ottaa käyttöön koronapassi palveluissaan nojaa Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökseen. Koronapassi kysytään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kaikissa kaupungin sisäliikuntapaikoissa. Käytäntö on voimassa näillä näkymin vuoden loppuun asti.