Virtuaalinäyttely vie 1960-luvun Artek-kotiin

0
Pertti Männistö Jyväskylän Alvar Aalto -museossa kevättalvella 2021 näyttelyn pystyttämisen merkeissä. Tällä hetkellä museo on peruskorjauksen vuoksi suljettuna.

Alvar Aalto -museon kevään yleisösuosikki Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä -näyttely on avautunut virtuaalisena versiona.

Näyttely esittelee kaarinalaisen Pertti Männistön kokoelmaa, joka on maailman laajin yksityinen Aalto-kokoelma. Virtuaaliversiossa alkuperäistä näyttelykokonaisuutta on täydennetty arkistomateriaaleilla, kuten valokuvilla ja kalustepiirustuksilla, jotka havainnollistavat Aino ja Alvar Aallon suunnittelemien kalusteiden suunnittelun ja käytön historiaa.

Lisäksi lyhyet videoklipit avaavat keräilijän kokemuksia kokoelmansa kartuttamisesta. Ne tutustuttavat muun muassa Paimion parantolaan ja Kansaneläkelaitokselle suunniteltujen kalusteiden monivaiheiseen suunnitteluun.

Maksullisessa virtuaalinäyttelyssä voi tutkia eri teemojen ympärille rakennettuja kokonaisuuksia tai yksittäisiä esineitä. Näyttelyssä voi vierailla muun muassa pula-ajan olohuoneessa ja 1960-luvun Artek-kodissa, joiden kalusteita ja valaisimia leimaa ajan henki.

– Museon ja keräilijä Pertti Männistön yhteistyön tuloksena syntynyt näyttely edistää yhteistä tavoitetta eli tallentaa ja tehdä tunnetuksi Alvar ja Aino Aallon merkittävää muotoiluperintöä, kiteyttää intendentti Mari Murtoniemi .

Vuoden 2023 loppuun saakka avoinna olevan virtuaalinäyttelyn teknisestä toteutuksesta vastaa Kupoli .