Ehdokas luupissa: Anne Seivästö haluaa kaikille samat terveyspalvelut

0
Kristillisdemokraattien ehdokkaalla Anne Seivästöllä on terveydenhoitoalalta lähes 40 vuoden kokemus. – Terveyspalvelut eivät saisi huonontua, vaan niiden pitäisi olla iästä, asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta kaikille samat.

Kaarinalaisen Anne Seivästön matka kristillisdemokraattien aluevaaliehdokkaaksi on perinteinen.

– Minua pyydettiin mukaan ammattini vuoksi, sillä olen toiminut lähes 40 vuotta perusterveydenhuollossa, terveyskeskuksessa lääkärinä työskennellyt Seivästö kertoo.

Eläkkeelle Seivästö pääsi ennen koronaa.

– Töissä tulin usein miettineeksi, mitä sotesta oikein tulee. Hyvien tavoitteiden ja resurssien kohtaaminen on vaikea asia, mutta yhdessä niitä asioita pohditaan ja viedään eteenpäin.

Seivästö myöntää, että eniten häntä huolettaa oman asuinpaikkakunnan terveyspalvelut.

– Totta kai ne olisi kiva pitää samanlaisina, mutta yhdessä siellä ollaan asioista päättämässä.

Samasta taloudesta on ehdokkaana myös Sievästön mies, Ismo Seivästö , joka on pitkään vaikuttanut politiikassa. Lääkärin uraan keskittynyt Seivästö ei omaa aikaisempaa poliittista kokemusta, mutta kokee ammatistaan olevan hyötyä päätöksenteossa.

– Terveyspalvelut eivät saisi huonontua, vaan niiden pitäisi olla iästä, asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta kaikille samat.

Vapaa-aika kuluu erilaisten kuntoliikuntamuotojen parissa ja vapaaehtoistyössä.

– Olen muun muassa innokas avantouinnin harrastaja ja toimin Kaarinan seurakunnan ruoka-avussa vapaaehtoisena. Lisäksi avustan iäkästä äitiäni, joka asuu vielä kotonaan Maskussa.

”Sankari henkisillä ominaisuuksilla”

Mitä kaarinalaiset eivät tiedä sinusta? Aloitin syksyllä uuden harrastuksen, akryylivärimaalauksen. Maalasin nuorempana, mutta myöhemmin se jäi. Sanoin itselleni useasti, että aloitan sen sitten, kun jään eläkkeelle, ja syksyllä se haave toteutui, kun aloitin akryylivärimaalauksen kurssin.

Aiempi poliittinen kokemus? Ei aikaisempaa kokemusta.

Lempiruokasi? Uunilohi.

Minkä kirjan luit viimeksi? Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen.

Jos olisit supersankari, millainen olisit? En ainakaan vahva. Olisin sankari enemmän henkisillä ominaisuuksilla.

Anne Seivästö

  • Ikä: 66
  • Ammatti: erikoislääkäri
  • Koulutus: lääketieteen lisensiaatti