Ehdokas luupissa: Ilkka on huolissaan vanhustenhuollosta

0
Piikkiössä asuva Jari Ilkka on perussuomalaisten aluevaaliehdokas, joka on erityisen huolissaan vanhustenhuollosta. – Vanhusten asia on tärkeä, ja se on tulossa syliin, kun resurssit eivät riitä isojen ikäluokkien hoitamiseen.

Kaarinan perussuomalaisten riveistä aluevaaliehdokkaaksi lähtenyt Jari Ilkka on toiminut sosiaalialalla toistakymmentä vuotta.

– Lähdin mukaan ehdokkaaksi, kun puolue tarvitsi ehdokkaita, joilla on tartuntapintaa sosiaali- ja terveyspuolelle. Olen tehnyt pitkään töitä lastensuojelussa ja työskennellyt sosiaalialan ohjaajana. Soteala on kiinnostava.

Erityisen huolissaan Ilkka on vanhustenhuollosta, jota on seurannut läheltä. Hänestä meidän pitäisi muistaa, että jokainen meistä kohtaa vanhuuden.

– Omat vanhemmat asuvat vielä kotona, mutta heillä on huoli siitä, mitä elämä jatkossa tulee olemaan. Minusta päätöksentekijöiltä puuttuu kokemus ja näkemys – heidän vanhempansa eivät ehkä ole vielä vastaavassa tilanteessa. Vanhusten asia on tärkeä, ja se on tulossa syliin, kun resurssit eivät riitä isojen ikäluokkien hoitamiseen.

Työkokemuksensa kautta Ilkka haluaa nostaa myös lasten ja nuorten asiat tapetille.

– Lasten- ja nuorten mielenterveyspalveluille olisi paljon tarvetta, jotta hoitoon pääsy nopeutuisi. Lasten ja nuorten henkinen pahoinvointi on valitettavasti lisääntynyt huolestuttavasti.

Ilkka haluaa myös muistuttaa, että hyvinvointialueilla paras tulos saadaan aikaan yhteistyöllä.

– Kyllä minäkin pitäisin Piikkiön terveyspalvelut mielelläni ennallaan, mutta meidän pitää ajatella myös kokonaisuutta ja sitä, mihin olemme pyrkimässä. Varsinais-Suomen aluevaltuutettujen pitäisi noudattaa tavoitteita sekä yhdessä neuvotella ja taistella valtion kanssa hyvinvointialueille jaettavasta niukkuudesta.

”Minua ei vielä tunneta täällä”

Mitä kaarinalaiset eivät tiedä sinusta? Mitä kaarinalaiset tietävät minusta, olisi parempi kysymys. Olen puolet elämästäni asunut pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Nyt asun Piikkiössä, ja täällä minua ei juurikaan tunneta.

Aiempi poliittinen kokemus? Olen ollut politiikassa mukana noin 2,5 vuotta. Sen ajan olen ollut Kaarinan kaupungin teknisen lautakunnan jäsen, ja nyt olen myös sosiaalialaan liittyvissä yksilöasioiden jaostossa jäsenenä. Perussuomalaisissa olen Varsinais-Suomen piiri ry:n hallituksen jäsen sekä Kaarinan Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen.

Lempiruokasi? Lohi. Olen ollut parisen kuukautta ilman lihaa, mutta syön kalaa ja kananmunia.

Minkä kirjan luit viimeksi? Harri Gustafsbergin ja Sami Sallisen Taktinen neuvottelu.

Jos olisit supersankari, millainen olisit? Teräsmies. Olen teräsmiesaikakauden ihmisiä, ja omana ajatuksena on muutenkin, että tiukan paikan tullen revitään loputkin voimat.

Jari Ilkka

  • Ikä: 54
  • Ammatti: sosiaalialan ohjaaja
  • Koulutus: yhteisöpedagogi AMK, sähkö- ja automaatioasentaja