Ekosalamalta jättiyllätys

0
Patri Filatoffin ohjastama ja Jyrki Filatoffin valmentama Ekosalama karsi pelilappuja ankaralla kaviolla Vermossa, kun se voitti oman TalviCupin katsintaeränsä ja meni lauantain finaaliin.

Kahdeksanvuotias suomenhevosruuna Ekosalama väläytti häikäisevän esityksen ja juoksi vähiten pelattuna Vermon TalviCupin karsinnassa eränsä voittajaksi.

Kaarinalainen Patri Filatoff oli ohjissa, kun ruuna tuli maaliin kilometriajalla 28,4. Näin Anne ja Jyrki Filatoffin sekä kaarinalaisen Einarin Olutseuran omistama hevonen pääsi kisaamaan ensi lauantaina TalviCupin kymppitonnin ykköspalkinnosta.

Samoista karsinnoista Vermon tammojen TalviCupin finaaliin juoksi kaarinalaisten Elina ja Jussi Hautasen omistama Vennelmon Tyyne (29,7). Hevosta ajoi sen valmentaja Jussi Hautanen.

Turun perjantairavien montékilpailussa kaarinalaisen Kari Rintalan omistama ja valmentama Livarot ravasi kolmanneksi ajalla 19,0. Ruunaa ratsasti kaarinalainen Merie-Helen Jansson, jolle kolmostila oli lyhyen uran toinen. Janssonilla (s. 1998) on ravilähtöjä takana vasta neljä.

Rauli Ala-Karvia