Kaarina-talo vaihtaa väriään Harry Potterin päivänä

0
Kaarina-talo juhlistaa merkkipäiviä vaihamalla väriä. Arkistokuva

Tarkkasilmäiset ovat panneet merkille, että Kaarina-talo vaihtaa usein väriään. Yleensä talo hehkuu sinertävän valkoista valoa. Merkki- ja liputuspäivien yhteydessä Kaarina-talo valaistaan teemavärein.

Kaarina-talon valaistuskalenteri on alun perin koottu kuntalaisten ehdotuksista vuodenvaihteessa, perinteisistä liputuspäivistä ja kalenterivuoden merkkipäivistä sekä tärkeistä kaarinalaisista tapahtumista ja ystävyyskaupunkien kansallispäivistä.

Vuoden 2022 valaistuskalenteria on päivitetty ja täydennetty uusilla ehdotuksilla. 3. helmikuuta Kaarina-talo valaistaan Harry Potter -teemapäivän kunniaksi violetiksi, 15. helmikuuta talo on kansainvälisen lasten syövän päivän takia kullankeltainen ja maaliskuussa talo vaihtaa naisten päivän takia väriään pinkiksi. Pride-viikolla kesä-heinäkuun vaihteessa Kaarina-talo valaistaan sateenkaaren sävyillä. Suomalaisina liputuspäivinä sininen ja valkoinen väri kiertävät taloa liehuvan kankaan tavoin.

Ehdotuksia Kaarina-talon valaisemiseksi voi jättää kaupungille ympäri vuoden. Valaistuskalenteria päivitetään Kaarinan kaupungin mukaan hyväksytyillä ehdotuksilla myös kesken vuoden.