Kaarinan kouluissa maskit käytössä myös välitunneilla

0
Kaarina on saanut kritiikkiä maskikäytännöistään. Arkistokuva Riitta Salmi.

Kaarinan koulujen maskipolitiikka on herättänyt hämmennystä. Osassa kouluista pieniä oppilaita on opastettu käyttämään maskeja myös välitunneilla. Tätä on perusteltu ruuhkaisilla siirtymätilanteilla, jolloin lapset pukevat tai riisuvat vaatteitaan samalla käytävällä.

Huoltajille ennen joulua lähetetyssä Wilma-viestissä kerrotaan, että ”maskisuositus on voimassa koskien kaikkia vuosiluokkia läpi koulupäivän pois lukien ruokailun”.

Kaarinan johtava rehtori Emmi Virtanen kertoo saaneensa huoltajilta pari yhteydenottoa ennen joulua. Osa huoltajista ei ole halunnut lapsensa käyttävän maskia ulkona. Hän muistuttaa, että kyseessä on maskisuositus.

– Huoltaja päättää oman lapsensa maskin käytöstä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Kouluissa ei voida määrätä ketään käyttämään maskeja, Virtanen selventää.

Oppilailla on hänen mukaansa mahdollisuus vaihtaa ulkona kostunut maski uuteen välitunnin jälkeen. Kouluissa on varattu lähtökohtaisesti viisi maskia oppilasta kohti per päivä, mutta Virtanen vakuuttaa, että maskeja riittää kaikille.

Hallituksen koronaministerityöryhmä linjasi tammikuun alussa, että kaikki oppilaat tulisi testata kahdesti viikossa. Virtanen kertoo, että oppilaiden laajamittaisesta kotitestauksesta odotellaan vielä lisätietoja.