”Kaarinan pitäisi hyödyntää kehätien mahdollisuuksia” – Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja vaihtui jälleen

0
Kaarinan Yrittäjien tuore puheenjohtaja Taija Kavalto on ollut Kavalton tilan yrittäjä vuodesta 2009. Silloin hänen puolisonsa sukutilalla tehtiin sukupolvenvaihdos. Tila järjestää pito- ja juhlapalvelua.

Kaarinan Yrittäjien puheenjohtaja on yleensä pysynyt samana usean vuoden. Maksimina on ollut kolme vuotta. Nyt yritysyhdistyksen puheenjohtaja vaihtuu kuitenkin jo toistamiseen yhden vuoden pestin jälkeen. Johanna Metsämäki Motonet Korjaamo J&J Kaarina Oy:stä luovutti vuodenvaihteessa puheenjohtajan nuijan Kavalton tilan yrittäjä Taija Kavaltolle.

Kavalto miettii puheenjohtajavaihdoksista, että useimmissa yhdistyksissä kipuillaan sen kanssa, kuka ottaa johtovastuun, eikä Kaarinan Yrittäjät tee poikkeusta.

Hän siirtyi tehtävään Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajan roolista ja kertoo itse olevansa uudesta tehtävästään innoissaan.

– Yritysyhdistyksessä vaikuttaminen on minulle sopivin tapa toimia yhteisen yrittäjäagendan puolesta, politiikkaan menemisen sijaan. Olin pitkään Varsinais-Suomen Yrittäjissä mukana, mutta nyt ajattelin, että aikansa kutakin, hän sanoo.

Takavuosilta hänet muistetaan myös Piikkiön Yrittäjien puheenjohtajana. Kaarinan Yrittäjissä hän on ollut aiemmin hallituksessa.

Yritystontteja liian vähän

Taija Kavalto kehuu sitä, että Kaarinan yrityskentällä perusasiat ovat kunnossa: kaupungin ja Kaarinan Yrittäjien yhteinen elinkeinoyhtiö Kaarinan Kehitys on luonteva kaupungin ja yrittäjien välinen kontakti ja Kaarina on tunnettu yrittäjämyönteisyydestään.

– Tätä hyvää pystyisimme kuitenkin hyödyntämään paremmin. Kaupungin ja yrittäjien välistä yhteistyötä pitäisi tiivistää.

Kavalto haluaa yrittäjäyhdistyksen vaikuttavan erityisesti kaavoitukseen.

– Kaavoitus on yritysten kulmakivi, ja se on ollut Kaarinassa aika heikoissa kantimissa. Resurssipulan vuoksi kaavoituksessa on täytynyt priorisoida töitä, ja haluamme vaikuttaa siihen, mitä pidetään tärkeänä. Kaarinassa täytyy olla yrityksille tarjolla riittävästi erilaisia ja eri tarpeisiin sopivia tontteja. Nyt vaihtoehtoja on liian vähän.

Kavalto kritisoi sitä, että Kaarina ei ole esimerkiksi Liedon tavoin ennakoinut Turun kehätien mahdollisuuksia. Nyt Liedolla on kehätien tuntumassa Avanti ja Kaarina on vasta havahtumassa paikan mahdollisuuksiin yrityksille.

Kaarinan Yrittäjät aikoo seurata tiiviisti Kaarinan päätöksentekoa.

Kaarinan Messut tulossa

Kaarinan Yrittäjät aikoo myös järjestää tänä vuonna tapahtumia.

– Se selitys on jo käytetty, että koronan vuoksi ei voida järjestää mitään. Aiomme pitää yrittäjille esimerkiksi ulkoilmatapahtumia, jotta he saisivat yhdistykseltä sen, mitä ovat lähteneet hakemaan, Taija Kavalto sanoo.

Myös Kaarinan Messuja havitellaan takaisin, kahden vuoden koronatauon jälkeen.

Kaarinan Yrittäjien hallituksessa ovat tänä vuonna Taija Kavalton lisäksi Arto Elo Raadelman kiinteistö- ja ympäristöhuollosta, Mia Linnansuu Lähettipalvelu Esawaysta, Tuulia Merivuori-Marisa Merivuoren Puutarhasta, Veli Sipilä Hedvi Markkinoinnista, Anna Sydänheimo Pawsiteamista, Juha Tuominen Jautekista, Pekka Virtanen Aimo Virtanen Oy:stä sekä Krista Vyyryläinen Kotipalvelu Sinikuu Oy:stä.

Artikkelia muutettu 25.1.2022 kello 11.22. Lisätty puuttuvat nimet. Alkuperäisestä artikkelista puuttuivat hallituksen jäsenistä Pekka Virtanen ja Krista Vyyryläinen.