Kaarinasta varastettiin yli 100 000 euron edestä ilotulitteita  – poliisi pääsi tekijöiden jäljille

0
Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista – osa niistä oli myyty, välitetty eteenpäin tai käytetty. Arkistokuva Marttiina Sairanen/TS

Poliisi on selvittänyt Kaarinassa joulukuussa tapahtuneen suuren ilotulitevarkauden, josta on epäiltynä yhdeksän henkilöä. Anastettujen ilotulitteiden arvo on noin 138 000 euroa.

Ilotulitteet varastettiin murtautumalla lukittuun tilaan Kaarinassa 18.–25. joulukuuta välisenä aikana.

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkauden yrityksenä.

Rikoksista epäiltynä on yhdeksän henkilöä, joista suurin osa on esitutkinnan aikana ollut myös kiinniotettuna. Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria miehiä.

Anastettujen ilotulitteiden yhteenlaskettu arvo on noin 138 000 euroa. Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista – osa niistä oli myyty, välitetty eteenpäin tai käytetty.

– Rikosasia tuli poliisin tietoon niin sanottuna pimeänä rikoksena, mutta tutkijat pääsivät nopeasti epäiltyjen jäljille ja he ovat tehneet mittavan työn rikoksen selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen tiedotteessa.

Pimeällä rikoksella tarkoitetaan tilannetta, jossa poliisilla ei alkuvaiheessa ole tietoa tekijästä tai tekijöistä.

Esitutkinnassa on suoritettu useita kiinniottoja sekä kotietsintöjä, paikanetsintöjä ja takavarikkoja anastetun omaisuuden palauttamiseksi.

– Iso osa ilotulitteista oli jo ehditty hävittämään, joten voisi todeta, että tässä saatiin palautettua kaikki se, mitä oli palautettavissa, Kosunen toteaa.

Esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina, minkä jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.