Katri Kapanen kahden äänen päässä valtuustopaikasta

0
Vasemmistoliiton Katri Kapanen joutuu jännittämään vielä tarkistuslaskennan tuloksia. Arkistokuva.

Vasemmistoliiton kaarinalaisehdokas Katri Kapanen jännitti ääntenlaskentaa yli keskiyön. Kapasen äänisaalis oli 426 ääntä, mikä on vain kaksi ääntä vähemmän kuin aluevaltuustoon valitulla raisiolaisella puoluetoverilla Emma Lindqvistillä . Ero on niin pieni, että tulos voi vielä muuttua tarkistuslaskennassa. Vaalien lopullinen tulos vahvistetaan tänään keskiviikkona.

Kapanen oli tulokseen tyytyväinen, mutta toki myös hieman harmissaan.

– Kaksi ääntä on niin pienestä kiinni. 20 äänen ero olisi ollut helpommin kestettävissä, hän myönsi.

– Toisaalta ajattelen, että 426 ääntä on huikea tulos. Siihen voi olla tyytyväinen. Emma on huipputyyppi, enkä todellakaan hävinnyt huonolle ihmiselle. Tällä tuloksella pääsen todennäköisesti lautakuntaan ja pystyn vaikuttamaan asioihin varavaltuutettuna, hän jatkaa.

Kapanen iloitsi myös Vasemmistoliiton menestyksestä. Vasemmistoliitto sai Varsinais-Suomessa neljänneksi eniten edustajia aluevaltuustoon. Perussuomalaiset joutuu tyytymään Varsinais-Suomessa kahdeksaan ja vihreät seitsemään edustajaan.

– Minulle oli pettymys, että perussuomalaiset kipusi niinkin korkealle. Puolueen vaalistrategia oli mielestäni surkea. Puhumme historiallisen suuresta sote-palvelujen muutoksesta, ja he veivät keskustelua maahanmuuttoon ja bensanhintaan. Pidän sitä ala-arvoisena.