Kimmo Hollménin kolumni: Muistakaa paikallinen vapaaehtoistyö hyvinvoinnin tuottajana

0

Airiston, entiseltä nimeltään Kaarinan Nuorkauppakamari tarjoaa jäsenistölleen mahdollisuuksia oppia ja kehittyä sekä opiskella johtamistaitoja esimerkiksi projekteissa. Tiesitkö, että peruskoulun työelämään tutustumisjakso (TET) on meidän kamarin kehittämä ja Opetushallitukselle luovuttama tuote?

Näkyvimpiä hyväntekeväisyysprojekteja kamarillamme on ollut Joulupuu-keräys sekä nyt toistamiseen Kaarinassa toteutettu Operaatio Amaryllis, jossa kuka tahansa on voinut lahjoittaa kaarinalaiselle kotihoidon asiakkaana olevalle yksinäiselle vanhukselle joulukukan.

Kumpikaan näistä projekteista ei toimi ilman kolmea peruspilaria: aktiivista jäsenistöä toteuttamassa projektia, hyväsydämisiä ihmisiä lahjoittajina sekä yhteistyökumppaneita (kaupungin toimijoita, kauppoja, kukkakauppoja, paikallista mediaa), joiden kanssa projektit toteutetaan. Lopputulos on aina enemmän kuin osatekijöiden summa, ja niin tänäkin vuonna saimme toteutettua joulumieltä yli 500 lapselle sekä yli 200 vanhukselle. Kaarina-lehti uutisoi yhden joulukukan matkan lahjoittajalta saajalleen ja toi projektin entistä konkreettisemmin kaikille näkyväksi. Kiitos teille kaikille!

Miten sitten tulevaisuus? Hyvinvointialue aloittaa toimintansa 2023 alusta, jolloin sosiaali-, terveys- ja pelastusalan työntekijät sekä päätöksenteko niistä siirtyvät organisaatiolle, joka kattaa koko Varsinais-Suomen. Toivon hartaasti, että isossa organisaatiossa ei unohdeta yhdistyksiä, jotka tuottavat palveluja sekä hyvinvointia Varsinais-Suomessa.

Vaikka isossa kuvassa työmme voi olla pientä, on sillä paikallisesti suuri merkitys. Toivottavasti työtämme ei unohdeta ja hyvä yhteistyö jatkuu, vaikka organisaatiot ympärillä muuttuvatkin. Hyvinvointia kaikille!

Kimmo Hollmén

Senaattori, Airiston Nuorkauppakamari ry