Kuusistonsalmen sillasta yleisötilaisuus ensi viikolla

0
Muu osuus Kuusistonsalmen sillasta on tyydyttävässä kunnossa, mutta maaperän liike on aiheuttanut sillan välitukiin painetta ja kallistanut välitukia. Ne ovat nyt hiukan vinossa. Arkistokuva sillasta syksyltä.

Kuusistonsalmen sillan uusimisesta pidetään yleisötilaisuus ensi viikolla torstaina illalla. Koronatilanteen vuoksi kokous on etänä Microsoft Teamsilla.

Niille, jotka eivät pysty liittymään etänä tilaisuuteen, Kaarinan kaupunki järjestää mahdollisuuden seurata yleisötilaisuutta kaupungin tiloissa, jonne ohjataan Kaarina-talon aulasta kymmenen minuuttia ennen kokouksen alkua.

Kuusistonsalmen sillan välitukien huomattiin viime syksynä olevan huonommassa kunnossa kuin on aiemmin arvioitu. Sillalle tehdyn erikoistarkastuksen mukaan silta on uusittava jo 3–6 vuoden sisällä. Nykyinen silta puretaan, ja tilalle rakennetaan uusi.

Silta on alun perin valmistunut vuonna 1958.

Nykyisen sillan penkereissä ja välituissa on tällä hetkellä automaattiset seurantalaitteet, joilla seurataan mahdollisia maaperän ja sillan liikkeitä. Toistaiseksi mitään hälyttävää ei tuloksissa ole ilmennyt.

On mahdollista, että uusi Kuusistonsalmen silta rakennetaan samaan aikaan Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen kanssa, kerrotaan Väyläviraston verkkosivuilla.

Tavoitteena on, että Kuusistonsalmen sillan tiesuunnitelma on valmis hyväksymiskäsittelyyn jo tämän vuoden alkupuolella. Tiesuunnitelman rinnalla laaditaan uuden sillan rakennussuunnitelmaa.

Kuusistonsalmen sillan rakennusaika on noin yksi vuosi. Uusi silta rakennetaan nykyisen paikalle ja sen alikulkukorkeus on vähintään sama kuin nykyisessä sillassa. Uudesta sillasta tulee hieman nykyistä leveämpi ja pidempi. Rakennusajaksi nykyisen sillan viereen pystytetään varasilta.

Näillä näkymin Kuusistonsalmen silta uusitaan perusväylänpidon rahoituksella.

Yleisötilaisuus 20.1. kello 18. Linkki kokoukseen löytyy sivustolta vayla.fi/mt-180-kuusistonsalmen-silta.