Liikuntalinjan valintakoe muuttuu

0
Piispanlähteen liikuntaluokalle valitaan vuosittain 24 oppilasta. Jatkossa kaikille hakijoille järjestetään valtakunnallinen soveltuvuuskoe, joka testaa hakijan fyysisiä ja motorisia ominaisuuksia. Arkistokuva keväältä 2021.

Piispanlähteen koulun liikuntalinjan valintamenettelyssä aletaan noudattaa keväällä valtakunnallista, Olympiakomitean alaista valintakoetta.

Tähän asti Piispanlähteen koululla on ollut oma, paikallinen haku- ja valintamenettelynsä, joka on poikennut muista Turun seudun urheilu- ja liikuntapainotteisista linjoista.

Sivistyslautakunta hyväksyi uuden valintamenettelyn joulukuussa kokouksessaan. Tavoitteena on, että yhteistyö alueen koulujen kesken tiivistyisi entisestään ja liikuntapainotteisuutta kehitettäisiin jatkossa kohti urheiluyläkoulua.

Piispanlähteen liikuntaluokalle valitaan vuosittain 24 oppilasta. Jatkossa kaikille hakijoille järjestetään valtakunnallinen soveltuvuuskoe, joka testaa hakijan fyysisiä ja motorisia ominaisuuksia. Lisäksi lajilinjalle hakevat osallistuvat erilliseen lajitestaukseen. Lajilinjoina ovat jalkapallo, koripallo, muodostelmaluistelu ja yleisvalmennus.

Yleislinjalle hakeutuvan on mahdollista saada valtakunnallisesta testiosuudesta enintään 40 pistettä ja lajilinjalle hakeutuvan 20 pistettä. Lisäksi lajilinjalle hakeva voi saada lajitestistä enintään 20 pistettä. Näin pistemäärät ovat hakeutumisvaihtoehdosta riippumatta yhtenevät.