Pääkirjoitus: Mahdollisuuksien halli

0

Joulu on ohi, mutta Kaarinassa saadaan avata vielä alkuvuonnakin paketteja. Veitenmäkeen noussut liikuntahalli on loppusiivousta vaille valmis. Heti perään otetaan käyttöön Hovirinnan uusi koulu, mikä tietää parakkishown loppumista noin 500 lapselle.

Palloiluhalli on alusta asti herättänyt ristiriitaisia tunteita. Liikuntapäällikkö Tapio Svärd myöntää, että hallia lähdettiin suunnittelemaan pitkälti Korisliigaa pelanneen Ura Basketin tarpeita ajatellen. Ikävä kyllä Ura Basketin liigavuodet loppuivat jo ennen hallin valmistumista.

Liikuntahalli tulee kaikesta huolimatta tarpeeseen. Kaarinassa on jo vuosia kärvistelty salipulan takia. Kysyntää on ollut jatkuvasti enemmän kuin vuoroja on ollut antaa, ja urheiluseurat ovat joutuneet vuokraamaan salitilaa Turusta. Esimerkiksi futsalin Ykköstä pelaava PiPSin naisten edustusjoukkue valitteli syksyllä Kunnallislehden haastattelussa, että joukkueelle on herunut Piikkiön liikuntahallista vain yksi treenivuoro viikossa, vaikka kyseessä on korkeimmalla sarjatasolla palloileva kaarinalaisjoukkue. Tilanne on varmasti ollut sama monessa muussa joukkueessa.

Harjoitteluolosuhteilla on vaikutusta joukkueiden menestymiseen ainakin, jos kysytään urheiluseuroilta. Uusien liikuntapaikkojen rakentaminen voi tuoda myös lisää harrastajia liikunnan pariin. Lasten harrastamista ajatellen on oleellista, että harjoituspaikat löytyvät läheltä. Toivottavasti uusi halli houkuttelee myös enemmän katsojia ottelutapahtumiin, mikä voi osaltaan lisätä lajien nostetta.

Vuorohaku uuteen palloiluhalliin päättyy tänään. Palloiluhallin valmistuminen tietää hyvää niillekin joukkueille, jotka jäävät ilman vuoroa, sillä se tuo muihin harjoitustiloihin väljyyttä.

Toivottavasti uutta liikuntahallia hyödynnetään Kaarinassa muuhunkin kuin puhtaasti urheilutapahtumien järjestämiseen. Halli voisi tarjota mainiot puitteet esimerkiksi näyttelyille, konserteille tai messuille. Erilaiset tapahtumat ovat yksi keino lisää tehdä Kaarinaa tunnetuksi matkailijoille.