Maia Majabackan kolumni: Metsästä löytää turvaa epävarmoina aikoina

0

Vuoden vaihtuessa on monilla tapana miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja mitä haluaa tavoitella alkavana vuonna. Olen itse pohtinut muun muassa omaa luontosuhdettani ja sen merkitystä – millainen rooli luonnolla on elämässäni?

Viime aikoina minua on kiinnostanut erityisesti se, miten suhdetta luontoon käsitellään nykyään ja millaista arvoa sille annetaan.

Minut on kasvatettu arvostamaan luontoa. Olen siitä hyvin kiitollinen, koska se on antanut hyvän pohjan vahvan luontosuhteen vahvistamiselle. Kasvaessa luonnon parissa pienestä pitäen on siitä tullut tuttu paikka. Missä tahansa olenkin asunut, on aina läheltä löytynyt metsä jos toinenkin.

Viimeisten vuosien koronan tuoma kotoilu on saanut monia entistä enemmän luontoon. Ulkoilu houkuttelee erityisesti, kun yksin kotona samat vanhat seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Metsässä kävely vähentää tutkitusti yksinäisyyden tunnetta, minkä huomaan itsekin. Koen usein löytäväni metsästä myös rauhaa ja turvaa, jota epävarmoina aikoina kaipaa. Lisäksi samalla saa liikuntaa, mikä ei myöskään ole pahaksi.

Minulle on tärkeää toteuttaa luovuuttani, ja huomaan, että parhaat ideani ovat aina lähtöisin luonnosta. Esimerkiksi kirjoittamissani sanoituksissa tai runoissa pyörivät jatkuvasti lauseita ja ajatuksia, jotka ovat tulleet mieleen luonnossa kävellessäni. Siellä koen pääseväni sellaiseen olotilaan, ettei tarvitse nähdä minkäänlaista vaivaa sanojen tai ideoiden tuottamisen eteen. Ne vain tulevat itsestään, mikä on itselleni kaikista toimivin ja puhtain tapa ilmaista itseäni.

Kaarinassa on mielestäni monia kauniita paikkoja, jotka hoivaavat vuodenajasta ja säätilasta toiseen. Muun muassa Piikkiön Linnavuoren näköalat ja Kuusiston historialliset maisemat ovat upeita paikkoja, jotka tarjoavat monipuolisia kokemuksia ja nähtävyyksiä ympäri vuotta. Luonnon kunnioitus ja suojelu ovat asioita, joiden tärkeyttä ei voi painottaa liikaa. Muistetaan tänäkin vuonna arvostaa kotiseutumme kauniita kohteita!

Maia Majabacka

Kaarinan nuorisovaltuuston viestintävastaava