Mika Rantasesta tuli opetusneuvos

0
Arkistokuva Mika Rantasesta vuodelta 2019.

Kaarinan johtavan rehtorin virasta alkuvuonna 2020 eläköitynyt Mika Salomo Rantanen on nimetty opetusneuvokseksi.

Tasavallan presidentti myönsi arvonimen samalla, kun 61 muutakin suomalaista pääsi eri alojen neuvoksiksi tai esimerkiksi yli-insinööriksi tai sotakamreeriksi.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä, eikä siihen liity oikeuksia tai velvollisuuksia. Arvonimeä haetaan kirjallisesti verkkolomakkeella, ja esityksen voivat tehdä yksityiset henkilöt tai yhteisöt.

– Arvonimeä haki ensisijaisesti TOK (Turun Osuuskauppa), jonka hallintoneuvoston jäsen olen ollut 1990-luvun lopusta saakka ja sen puheenjohtaja vuodesta 2019. Lisäksi olen SOK:n hallintoneuvoston jäsen, kertoo Rantanen, joka asuu Kaarinassa.

Hän on työskennellyt paitsi Kaarinan johtavana rehtorina myös Auranlaakson koulun rehtorina sekä luokanopettajana Paimiossa ja Kaarinassa. Vs. sivistysjohtajana Rantanen oli yhteensä kaksi vuotta. Hän on toiminut myös Kaarinan kaupunginvaltuutettuna ja Akavan luottamusmiehenä. Lisäksi hän kirjoitteli Kaarina-lehteen freelancer-artikkeleita 1990–2004.