Naiset käyneet äänestämässä Kaarinassa miehiä aktiivisemmin

0
Sirpa Soisalo kävi äänestämässä Kaarina-talolla torstaina.

22 prosenttia kaarinalaisista äänioikeutetuista oli antanut äänensä aluevaaleissa tiistaina puoleen päivään mennessä. Naiset ovat käyneet äänestämässä hieman miehiä aktiivisemmin sekä Varsinais-Suomessa että Kaarinassa.

Ennakkoäänestys on ollut Kaarinassa vaisumpaa kuin kevään kuntavaaleissa, joissa 30,5 prosenttia äänesti ennakkoon. Toisaalta pientä loppukiriä oli nähtävillä, sillä maanantai oli Kaarinassa ennakkoäänestyspäivistä vilkkain. Tämän lehden mennessä painoon tiistaina äänestysaikaa oli vielä tunteja jäljellä ja viimeinen ennakkoäänestyspäivä on hallinnon palvelupäällikön Juuso Alatalon mukaan perinteisesti ollut vilkas.

Äänestysprosentin on pelätty jäävän aluevaaleissa alle 50 prosentin. Alatalo ei halunnut lähteä ennakkoäänestyksen perusteella arvioimaan lopullista äänestysprosenttia.

– Se nähdään sitten sunnuntaina, hän naurahtaa.

Ennakkoäänestyspaikkoina olivat Kaarina-talo ja Pontela. Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 23.1. Kaarinassa on kuusi äänestyspaikkaa, jotka ovat auki kello 9–20.

Torstaina äänestämässä käynyt Sirpa Soisalo (kuvassa) löysi helposti mieluisen ehdokkaan.

– Olen äänestänyt häntä kaikissa vaaleissa, Soisalo paljasti.

Sote-uudistuksen suhteen hän kertoi olevansa enemmän toiveikas kuin huolissaan.

– Palveluiden järjestämisessä voi toki olla vähän alkukankeutta, mutta eiköhän asiat lähde sujumaan. Kaarinassa on mielestäni hyvät palvelut, mutta vastaanotolle voisi päästä nopeammin.

Kaarina-talon äänestyspaikalle jonottanut Helena Virtanen kertoi äänensä menevän tutulle.

– Se vähän epäilyttää, paranevatko palvelut. Toivoisin, että niihin pääsisi nykyistä joustavammin, hän sanoi.