Pahimus: Epämukavuusalueella

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pääkaupunkiseudulla kokoomus lanseerasi kummallisen rehellisen aluevaalisloganin: ”Ei hyvinvointia – Ilman tervettä järkeä”. Mainoksen julkaisemisen jälkeen kokoomuksen aluevaalisivuilla on käynyt kuhina, joten iskulause osui selvästi maaliinsa.

Pahimus luki toiveikkaana viime Kaarina-lehteä. Löytyisiköhän täältä yhtä luovia ehdokkaita?

Höh. Kukaan ei ollut yhtä suorasukainen, joskin monet mainokset kuuluivat kategoriaan ”En tiedä, mistä olen menossa päättämään, mutta hiukseni näyttävät hyvältä tässä viisitoista vuotta sitten otetussa kuvassa”.

Yllättävän monen ehdokkaan iskulause muuten voisi olla ”En tahdo tulla valituksi, mutta suostuinpahan joukon jatkeeksi” – tai näin voi päätellä siitä, että mainoksia ei näy, heitä ei saa kiinni, ja jos saa, he eivät halua lehden haastateltavaksi.

Apua siis tarvitaan iskulauseiden kehittelyyn. Tässä kokoomusmallin mukaan tehtyjä, olkaa hyvä:

”Hoidon tarpeessa – Mikko Meikäläinen.” ”Olenko minä sinun hoitosi?” ”Tuulella käypää hoitoa.” ”Pinta-ala, sote-ala, mitä näitä nyt on.” ”Palvelut lähellä – sairaalastahan et niitä saa, ota itse se burana.” ”Äänestä minut hyvinvointialueelle – en tykkää epämukavuusalueista.” ”Hoitoon oikea-aikaisesti – vastustan kellojen siirtelyä.”