Pahimus: Perinteisellä ankkakävelyllä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Tänä talvena on koettu sydämen kyllyydestä talviurheilua Kaarinassa.

On menty urheilemaan heikoille jäille, niin autolla kuin jalan. Viime viikollakin joku sai vilpoisen kylvyn Littoistenjärvellä suksien kanssa.

Pääkalloliukkailla on urheiltu köpöttämällä Palvelutori Eerikkiin hakemaan maksuttomia nastakenkiä. Sitten onkin ollut mukava loikoa sängyssä lonkkamurtuman kanssa ja miettiä nastakenkiä, joiden saaminen jäi muutaman metrin päähän.

Liukkaan kelin etenemistyyleinä on nähty perinteistä lyhytaskelista ankkakävelyä, siksakkaamista reitin laidalta laidalle, jalkojen laahaamista kumarassa, pysäköityihin autoihin ja talon seiniin tarraamista sekä näyttävimpänä modernia tanssia, jossa välillä heitetään jalkoja ylös ja otetaan selällä tuntuma maapohjaan.

Lumimyräkän myötä on urheiltu kaivamalla autoa esiin lumesta läppärillä korkokengissä tai ajamalla iglun näköisellä autolla loskalumihangessa. Sydänvaivaiset urheilevat kolaamalla sitkeästi itse oman pihansa painavasta lumesta.

Kaikkein urheimpia ovat olleet lapset, jotka ovat olleet ensimmäisinä pulkkamäessä, kun uutta lunta on yhtäkkiä tullut puoli metriä. Alamäki ei ikinä eikä missään vaadi yhtä paljon hikeä ja sinnikkyyttä.