Piispanlähteen yläkoulun laajennus viivästyy: Muutoksista valitettiin oikeuteen

0
Laajennusosa on tulossa kuvassa näkyvän rakennuksen vasemmalle puolelle. Oikeuteen valittanut taloyhtiö olisi halunnut laajennuksen kauemmas Marsukadusta. Arkistokuva syksyltä 2019.

Piispanlähteen yläkoulun asemakaavaa on muutettu, jotta koulurakennusta olisi sallittua laajentaa, mutta kaikki eivät olleet kaavamuutokseen tyytyväisiä. Marsukadulla sijaitseva taloyhtiö Asunto Oy Katariinanrinne on valittanut kaavasta Turun hallinto-oikeuteen.

Oikeuskäsittelyt kestävät yleensä kauan, joten uudisosan rakennustöiden aloitus on viivästymässä.

Taloyhtiö esittää, että koulun laajennusosan tulisi sijoittua Pyhän Katariinan tien puolelle, samoin uudet liikennereitit ja pysäköintialueet. Toinen vaihtoehto on, että laajennusosa olisi niin matala, että se ei peittäisi Marsukadun asuinrakennusten maisemanäkymiä.

Oikeus pyysi Kaarinan kaupungilta lausuntoa ennen kuin tekee asiasta päätöksen. Kaarinan kaupunkikehityslautakunta on käsitellyt jo lausuntoa. Lopullisen nuijankopautuksen lausunnolle antaa Kaarinan kaupunginhallitus.

Kaupunki aikoo rakentaa laajennusosan nykyisen koulurakennuksen ja urheilukentän väliin. Lautakunnan pohjaehdotuksessa ratkaisua perustellaan sillä, että koulun laajentaminen Pyhän Katariinan tien puolelta palvelisi huonosti koulun toimintaa.

Liikennettä ei voi turvallisesti ohjata koululle Pyhän Katariinan tien puolelta, sillä mutka aiheuttaa näkemäesteen ja suorassa kohdassa liikenne risteäisi vaarallisesti koulun pihankäyttäjien kanssa. Kaupunki ei myöskään nähnyt, että maisema peittyisi uudisrakennuksen myötä olennaisella tavalla.

Yläkoulun koko on laajennuksen myötä lähes kaksinkertaistumassa.