Sofia Virran neljäs kerta vihreiden ääniharavana: “Yllätyin, miten heikosti vihreillä meni”

0
Maanantaina puhelimitse tavoitettu kansanedustaja Sofia Virta sanoo olevansa kiitollinen ja innoissaan. Arkistokuva Riitta Salmi/TS

Aluevaalit ovat jatkoa kaarinalaisen Sofia Virran menestystarinalle. Virta asettui ensi kertaa ehdolle vuoden 2017 kuntavaaleissa ja on sen jälkeen edennyt politiikassa ilmiömäisesti. Sunnuntain aluevaaleissa Virta keräsi 1747 äänellään kymmeneksi suurimman potin Varsinais-Suomessa.

– Elämäni neljännet vaalit – ja neljäs kerta oman puolueen kärkipaikalla omassa vaalipiirissä, hän kommentoi tuoreeltaan tulosta Twitterissä.

Iloa varjosti vain pettymys vihreiden vaalituloksesta.

– Yllätyin siitä, miten heikosti omalla puolueella meni. Etukäteen oli tiedossa, että nämä saattavat olla meille vaikeat vaalit, mutta tulos oli silti pettymys. Viestimme oli, että puolustamme arjen palveluita, mutta emme pystyneet herättämään sillä ihmisten luottamusta, Virta myöntää.

Kansanedustajana Virta on nostanut esiin lasten asioita ja päihde- ja mielenterveyspalveluja. Hän on tehnyt kirjallisia kysymyksiä esimerkiksi päihdeongelmaisten äitien auttamisesta ja synnytysosastojen koronarajoituksista. Ennen kansanedustajan uraa Virta työskenteli muun muassa lastensuojelussa.

– Olen tästä todella innoissani, koska saan aluevaltuustossa yhdistää koulutustaustani, aiemman työkokemukseni ja poliittisen osaamiseni. Kansanedustajana minulla on maanantait varattu maakuntatyöhön ja olen tähänkin asti käyttänyt ne käytännössä siihen, että olen kiertänyt Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluita, käynyt tapaamassa eri toimijoita ja myös palveluiden käyttäjiä. Aion jatkaa samaa työtä ja yhdistää sen aluevaltuutetun työhön.

Hän ei itse ole huolissaan, etteikö aika riittäisi sekä kansanedustajan tehtäviin että alue- ja kaupunginvaltuustoon.

– Ajankäytännöllisesti helpottaa, että olen ollut tekemässä sote-lakipakettia ja uskallan väittää olevani monissa asioissa sisällä jo valmiiksi aika hyvin. Kaarinassa istun sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Jatkossa käsittelen samoja asioita aluevaltuustossa.

Mistä Sofia Virran äänet?

Turusta 871, Kaarinasta 543, Liedosta 86, Raisiosta 53, Naantalista 39. Ääniä 25:sta eri kunnasta (Varsinais-Suomen kuntia on 27).