”Tulos yllätti kyllä”

0
- On tulossa haasteita sekä rahoituksesta että tasavertaisista palvuista. Toivon, että uusi valtuusto kykenee hyvään yhteistyöhön, Åsa Gustafsson (r.) kommentoi. Arkistokuva.

Littoisissa asuva Åsa Gustafsson valittiin aluevaltuustoon RKP:n ehdokkaana Kaarinasta. Gustafsson oli ollut puolueen ainoa ehdokas Kaarinasta.

Kaikkiaan puolue sai Varsinais-Suomessa viisi valtuustopaikkaa.

– Siltä osin tavoite täyttyi. Henkilökohtaisesti olen otettu ja erittäin kiitollinen saamastani tuesta, tulos yllätti kyllä. Vaalit olivat aivan uudet, eikä oikein kukaan voinut tietää, miten käy.

Valtakunnallisesti aluevaalien äänestysprosentti oli heikko, mutta Kaarinassa äänestysaktiivisuus kipusi yli 50 prosentin, mitä Gustafsson piti hyvänä tuloksena.

– Positiivinen yllätys oli äänestysaktiivisuus, kun kaikki ennusteet viittasivat, että käy aivan toisin. Kaarinalaiset kokivat vaalit itselleen tärkeiksi ja kävivät äänestämässä.

Gustafsson nostaa esiin myös naisten menestymisen vaaleissa.

– On todella hienoa, että kaarinalaisia naisia pääsi näin monta uuteen valtuustoon. Toivotaan, että tarkastuslaskenta toisi vielä sen kuudennen paikan Katri Kapaselle . Näen, että tulos on Kaarinan näkökulmasta erittäin hyvä.

Gustafsson on tehnyt pitkän työuran lastensuojelussa, ja hän uskoo, että työssä opitusta on hyötyä aluevaltuustossa.

– Olen ennaltaehkäisevien palveluiden puolestapuhuja. Jokainen euro, jonka investoimme ennaltaehkäisyyn, on investointi hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Kaarinassa on monia hyviä malleja, joita voimme jalkauttaa myös maakunnan muihin kuntiin.

Mistä Åsa Gustafssonin äänet?

  • Turusta 515, Kaarinasta 373, Paraisilta 106, Kemiönsaarelta 20 ja Naantalista 15. Ääniä 20 eri kunnasta.