Tyrskähdetty: Kodeissa kasvatetaan ilkimyksiä eikä kaikilla ole varaa mennä yksityiselle

0

Ilkimyksiä kasvatetaan kodeissa kuin kukkasia. Muistona lapsuuden luokkatoverista minulla on yhä arpi otsassa sekä tunne hänen vanhempiensa välinpitämättömyydestä. Nyt 80-vuotiaana suren tihutöitä kotini ympäristössä, varkauksia, pahoinpitelyjä.

Niinpä

Kiitos Kaarina-lehden pääkirjoituksesta ”Näennäishoitoa?”. Vaikka terveyskeskuksen paineet ovatkin ymmärrettäviä tällä hetkellä, oli jo ennen koronaa ikäviä tilanteita vastaanotoilla. Nyt jää tarpeellisia lääkärikäyntejä väliin. Kaikilla ei ole varaa yksityiseenkään.

Eläkemummo

Vanha nainen saa mennä S-marketin ulko-ovesta vasta, kun olkavarsien kahta puolta syöksyvät pojat ovat menossa leipätiskille. Päiväkodissa, koulussa, monella kodeissakin saadut käytöstavat ovat ulkoavaruudesta. Sieltä on maan päälle laskeutuneet ensin keisarit. Toivo silti pilkistää jo. Kohta he pääsevät maanpuolustuskoulutukseen, tytötkin. Siinä tulee samalla mummonpuolustuskoulutus. Näyttöä on. Koskaan en ole ollut yli 20-vuotiaitten tuuppimana missään.

Pian pelastuva