Tyrskähdetty: Miten todistaa koronatartunta ja äiti kasvaa teinin kanssa

0

Äidin ja teinin dialogia: ”Tekisitkö…” ”En mä ehdi, kaveri odottaa.” ”Voisitko…” ”En mä jaksa, oli kovat treenit. Annatko viisikymppiä ja heitätkö mut salille?” Äiti: ”Mulla ei nyt ole aikaa eikä rahaa, kun olen lähdössä kampaajalle ja huomenna lennän Goalle etsimään itseäni.” Yhteinen nauruhan siitä tuli, mutta jospa edes yksi jyvä teinin päässä alkoi itää, maailma pelastuu ja äiti jaksaa.

Äidin kasvuvuodet

Korona sairastettu kotona, kaksi rokotetta tätä ennen saatuna. Missään passissa tai omakannassa sairastettu tauti ei näy, virallisiin testeihin ei päässyt, kun oireet olivat lievät. Tämän kaiken jälkeen ei myöskään ole oikeutettu kolmanteen rokotteeseen.

Kuka uskoo?

Odotetaan tyynesti. Aika hoitaa sotehenkilöstön puutteen ja uupumisen. Vuosina 1940–1950 syntyivät lapsiennätykset. Viisivuotiaat eivät mahtuneet tarhoihin, kansakoulut oli jaettava aamu- ja iltavuoroihin. Nyt he ovat iän 80 kahtapuolta. Luonnollinen poistuma hoitaa 2/3 sotetyöstä kymmenessä vuodessa. Sinä aikana on koulutettu lääkäreitä ja hoitajia korvaamaan nykyisten 50–60-vuotiaiden eläköitymistä. Lapsiluvun vähetessä ylijäävistä päiväkodeista saa hoivakodit vanhuksille ja kotihoitajien vartin juoksut kodeissa rauhoittuvat.

Matematiikkaa

Kävin äänestämässä aluevaaleissa Kaarinan keskustassa. Vaalivirkailija otti heti ovensuussa postista saamani äänestysilmoituksen. Jäi vähän kaivelemaan, menikö tämä lappu tavalliseen roskikseen vai tuhottiinko se esimerkiksi silppuamalla.

Tiedonhaluinen

Vastaus Tyrskähdykseen: Vaalien paperimateriaali laitetaan lukittuun tietosuojasäiliöön. Tämä materiaali toimitetaan asianmukaisesti tuhottavaksi. Materiaalia ei laiteta tavalliseen roskakeräykseen.

Hallinnon palvelupäällikkö Juuso Alatalo