Häh: Onko Kaarinan lumenaurauksissa häikkää?

1
Runsaat lumisateet sekä lämpötilan sahaaminen miinuksen ja plussan välillä tekee teistä vaikeakulkuiset sekä autoilijolle että jalankulkijoille. Kuva liikenneympyrästä Kaarinan keskustasta tämän viikon maanantailta.

Kaarina-lehden Tyrskähdys-palstalle tuli tällä viikolla paljon valittuja sanoja Kaarinan lumenaurauksista, ja lehdelle lähetettiin myös juttupyyntöjä asiasta. Onkohan kaupungin talvikunnossapidossa ollut viikon sisällä jotain häiriötä?

– Ei. Kalusto ja koneet ovat koko ajan liikkeellä, ja viikonloppunakin lähdettiin kahdesti liikkeelle, vastaa Kaarinan tiemestari Kari Uronen.

– Kelit vaihtelevat nyt jatkuvasti ääripäästä ääripäähän, eikä helppoa ole kenelläkään. Esimerkiksi viime viikolla tiehöylät saivat Kaarinassa jääpolanteet ja urat aurattua pois, ja viikonlopun jälkeen näytti siltä, että mitään ei ole tehty. Hiekoitukset sulavat päivän aikana jään ja lumen sisään ja yöllä pakkasen tultua jäävät sinne. Lisäksi pintavesikaivot ovat jäässä eivätkä ojat johda vettä pois, joten vesi jää moneen paikkaan makaamaan.

Lähipäivien sää näyttää yhtä huonolta: lunta, vettä, suojasäitä ja pakkasta on tulossa lisää tienkäyttäjien harmiksi.

Tyrskähdyksissä kaivattiin Kaarinaan tiekarhuja. Uronen kertoo, että niitä ei seudulla ole monta, ja kun niitä tarvitaan, kaikki kunnat tarvitsevat niitä yhtä aikaa.

– Meillä kävi onni, että olemme saaneet tiekarhun myös Kaarinaan.

Hän itse on ollut Kaarinan urakoijien työhön pääpiirteissään tyytyväinen. Palautteet käsitellään, ja eteen tulleisiin ongelmiin etsitään ratkaisuja.

Osa kaarinalaisista on ottanut yhteyttä siksi, että tien auraaja on jättänyt korkean lumivallin pihaliittymään. Jos valli on ilmaantunut suojasäällä ja sen jälkeen on tullut pakkanen, tontille jää saarroksiin. Uronen kuitenkin muistuttaa, että tonttiliittymien talvikunnossapidosta huolehtiminen ei kuulu missään tienpitäjän vaan kiinteistönomistajien vastuulle.

– Jos miettii, miten paljon Kaarinassa on jo omakotitalotontteja, tajuaa, että emme mitenkään ehtisi putsata jokaista pihaliittymää. Yhtä lailla itse hikoilin oman pihan lumitöissä viikonloppuna. Toki harmittaa, kun pitäisi päästä lähtemään ja puolen metrin valli on tiellä.

Myös joulukuussa tuli Kaarinassa paljon lunta, mutta silloin kaupungille ei sadellut palautteita. Lumi oli silloin kevyttä pakkaslunta. Äkäisiä palautteita tulee nyt, kun lumi on märkää ja painavaa ja sen korjaaminen omin voimin on vaikeaa.

1 KOMMENTTI

  1. Menin viikko sitten tiiistai-iltana Tyksiin ambulanssilla Hovirinnantietä, joka oli huonommassa kunnossa kuin pottupelto kotona. Samoin kävi 5.1. rokotuksille puolenpäivän jälkeen katua joka kulkee r-kioskin ja kotipizzan välissä. Onneksi pysyi lokasuojat.

Kommenttien lisääminen on estetty.