“Hengailua, kaverit yökylään ja leirille” – Katso hiihtoloman tarjonta Kaarinassa täältä

0
– Hiihtolomareissut ovat olleet yleensä hauskoja, ihmiset ovat lomamielellä. Yhteiskyydillä pääsee näppärästi vähän kauemmas, kommentoi nuorisotyöntekijä Juha Haanpää.

– Kaikki kaupungin reissut pystytään hiihtolomalla järjestämään! hymyilee nuorisotyöntekijä Juha Haanpää.

Koronaepidemia ei päässyt peruuttamaan tämänvuotisia talvilomareissuja, ja ilmoittautuneitakin tuli tarpeeksi.

Tosin bussit saavat olla vain puolillaan väkeä, joten rajaukseksi otettiin, että lapsiperheet eivät tänä vuonna pääse mukaan. Lasketteluretket Himokselle ja Sappeelle sekä pakopeli- ja Fazerila-retki Vantaalle on tarkoitettu vain 13–18-vuotiaille.

Ilmoittautuminen retkille päättyy tänään tiistaina kello 16, mutta Haanpää arveli maanantaina, että paikkoja todennäköisesti jää auki ja niitä voi kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.

Talvilomalla on lapsille ja nuorille myös muuta tekemistä Kaarinassa. Jäähallissa on avoimia yleisöluisteluaikoja, ja pienet voivat käydä katsomassa Nukketeatteriesitys R:n. Lisäksi nuorisotilat ovat auki.

Hengailua, kaverit yökylään ja leirille

15-vuotias Eemeli Seilonen Kesämäestä

Mitä teet hiihtolomalla? En mitään ihmeellistä. Hengailen ulkona kavereiden kanssa. Ihan hyvä, että pääsee lomalle.
Aiotko hiihtää? En.

10-vuotias Rosa Saarinen Krossista

Mitä teet hiihtolomalla? Menen käsipallopeliin, ja ajattelin pyytää kavereita meille yöksi. Pienenä hauskinta oli, kun sai nähdä kavereita koulun ulkopuolella ja oli aikaa leikkiä rauhassa.
Aiotko hiihtää? Juu. Meidän lähellämme on keskurin ladut, ja tykkään hiihtämisestä. Välillä saan siskon mukaan, mutta en hirveän usein. Äidin saan useammin.

10-vuotias Jadessa Pänkäläinen Kesämäestä

Mitä teet hiihtolomalla? Menen kavereiden kanssa seurakunnan leirille Kunstenniemeen. Saimme taidekerhossa siitä laput, ja innostuin. Eniten odotan leirin pyjamabileitä.
Aiotko hiihtää? Joo. Tosin sauva meni viime sunnuntaina poikki. Hiihdämme usein Lausteella.

 

Poimintoja koulujen talvilomalle

  • Yleisöluisteluvuorot 22.2. ja 24.2. klo 10–12 Kaarinan jäähallissa. Ilman mailaa.
  • Nukketeatteriesitys R kaikenkielisille 3–8-vuotiaille. 22.2. klo 13 Kaarina-salissa, 23.2. klo 10 Kotimäen koulussa ja 24.2. klo 10 Piikkiön kirjastossa. Voiko mummon perintöposliinilla tehdä sirkustempun ja mitä siitä seuraa? Miten toimia, kun lattia on laavaa? R käyttää esineitä väärin luovasti. Ilmoittaudu etukäteen (anri.veston@kaarina.fi, 050 353 0946).
  • Laskiaispullapaja 3.–6. luokkalaisille 24.2. klo 14–16 nuorisotila Ampperissa. Ilmoittaudu etukäteen (kati.koskinen@kaarina.fi).
  • Laskiaisen perhetapahtuma 27.2. klo 11–15 Kuusiston kanttorilassa. Makkaraa, laskiaispullia, mäenlaskua, hiihtoa pellolla. Klo 10 kirkkohetki Kuusiston kirkossa.