Ikäihmisten palvelujohtajan valinta kiinnostaa – työryhmään nimettiin kaksi uutta jäsentä

0

Ikäihmisten palvelujohtajana toimivalle Seija Sjöblomille etsitään parhaillaan seuraajaa.Valintatyöryhmään on ollut yllättävää tunkua, sillä ryhmään nimettiin kaksi uutta jäsentä edellisen Kaarina-lehden ilmestymisen jälkeen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta otti pykälän viime viikon tiistain kokouksessaan uudelleen käsiteltäväksi, koska edellisessä käsittelyssä tapahtui muotovirhe. Lautakunnan jäsen Esko Koivisto (sd.) esitti, että valintatyöryhmään lisätään lautakunnan varapuheenjohtaja Riitta-Liisa Lehtonen (sd.) Esitys kuitenkin raukesi kannattamattomana. Tässä tapahtui virhe, sillä henkilövaalissa, josta valintatyöryhmän valinnassakin on kyse, tehtyä esitystä ei tarvitse kannattaa.

– Me SDP:n edustajat olimme sitä mieltä, että ryhmään on hyvä kuulua myös varapuheenjohtaja. Lautakunnissa on jo päätösehdotuksessa yleensä ehdotettuna lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä virkamiehet. Tällä kertaa näin ei ollut, vaan varapuheenjohtajan tilalla oli yksilöjaoston puheenjohtaja. Itse henkilökohtaisesti tunnen olevani niin sanotusti ajan hermolla kyseisessä valintatyöryhmässä, koska olen työskennellyt kymmeniä vuosia hoitajana alalla ennen eläköitymistäni, Lehtonen perustelee SDP:n esitystä.

Lautakunnan aiemmin tehty päätös kumottiin ja työryhmä nimettiin uudelleen. SDP:n esityksestä valintatyöryhmään lisättiin Riitta-Liisa Lehtonen. Lisäksi kokoomus esitti, että työryhmään nimetään myös sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Aila Laitinen (kok.). Lautakunta hyväksyi tämän yksimielisesti.